Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A fost lansat Ghidul POCU Conditii Generale 2015

pocu-1024_723-1024x423Ministerul Fondurilor Europene,  prin Directia Generala Programe Capital Uman a publicat in data de 2.10.2015,  forma finala a Ghidului Solicitantului Conditii Generale 2015 pentru Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Documentul este rezultatul unui proces  transparent si consultativ derulat pe baza de consultari scrise si prin organizarea sesiunilor de dezbateri publice desfasurate in perioada august- septembrie 2015.

”Ghidul vine in sprijinul solicitantilor de finantare nerambursabila, reprezentand cel mai bun instrument practic de informare cu privire la regulile generale de eligibilitate aplicabile si modul de completare si transmitere a unei cereri de finantare in cadrul sistemului informatic utilizat de acestia pentru obtinerea finantarii proiectelor din POCU”, a explicat ministrul fondurilor europene Marius Nica.

In perioada imediat urmatoare, va continua procesul de consultare cu potentialii beneficiari pentru a asigura transpunerea experientei practice a acestora la nivelul Ghidurilor Solicitantului Conditii Specifice pentru directiile prioritare de finantare ale programului.
Programul Operational Capital Uman 2014-2020 stabileste prioritatile de interventie ale Romaniei in domeniul ocuparii fortei de munca, al incluziunii sociale si educatiei avand ca obiectiv major  dezvoltarea resurselor umane prin cresterea accesului la un sistem de educatie si formare profesionala de calitate, stimularea ocuparii, cu precadere pentru tineri, reducerea saraciei si a excluziunii sociale prin facilitarea accesului de servicii sociale si de sanatate.

Programul are o alocare totala de aproximativ 5 miliarde de euro (din care 4,3 miliarde de euro contributie europeana).

Ghidul Solicitantului Conditii Generale 2015 pentru Programul Operational Capital Uman 2014-2020 poate fi consultat aici.

Detalii suplimentare se pot obtine contactand Centrul de Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri din cadrul CCI Bacau,la telefon 0234-570010 sau pe email la adresa ccibc@ccibc.ro persoana  de contact Remus Pascu,director.

        Impreuna in lumea afacerilor