Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A inceput autorecenzarea

recensamant (1)In data de 14 martie 2022, a inceput autorecenzarea, prima etapa de colectare a datelor de la populatie pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor (RPL2021) care presupune, in premiera pentru Romania, doua aspecte distincte:

  • autorecenzarea online
  • autorecenzarea online asistata (ARA), pentru indrumarea persoanelor cu abilitati digitale mai reduse.

Fiecare persoana, indiferent de cetatenie, cu resedinta obisnuita in Romania (care traieste pe teritoriul Romaniei pentru o perioada de cel putin 12 luni) se poate autorecenza in 2 pasi:

  • pasul unu: persoana acceseaza  PLATFORMA DE AUTORECENZARE si completeaza formularul de pre-inregistrare pentru ea insasi si pentru membrii gospodariei din care face parte;
  • pasul doi: persoana care a facut pre-inregistrarea si membrii gospodariei sale (pe care i-a trecut in formularul de pre-inregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducand la chestionarul individual de recensamant; la finalul chestionarului, dupa  completare, se apasa butonul „Finalizare” si chestionarul completat este  transmis in baza de date a recensamantului.

Toate persoanele care se autorecenzeaza trebuie sa completeze chestionarul in functie de situatia avuta la momentul de referinta al recensamantului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea este disponibila populatiei, in perioada 14 martie-15 mai 2022 si se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)

Autorecenzarea online asistata se poate face in spatii special amenajate de fiecare primarie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

RPL2021 este primul din Romania organizat integral in format digital, cu respectarea precautiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19. Intregul proces al colectarii datelor se va desfasura cu asigurarea confidentialitatii si protectiei totale a informatiilor.

Romania se afla la al treisprezecelea recensamant din istorie si al patrulea dupa Revolutia din 1989. Institutul National de Statistica (sediul central si directiile teritoriale de statistica) multumesc in mod deosebit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) si primariilor pentru suportul tehnic, logistic si informational oferit.

Alte informatii privind desfasurarea RPL2021 se gasesc pe siteul www.recensamantromania.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor