Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

A inceput cursul pentru Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene

eafsScoala de Comert si Industrie Bacau a început cursul de perfectionare acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei pentru Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene.

Cursul se desfasoara in perioada 02 – 06 februarie 2015, la sediul Camerei de Comert si Industrie Bacau si este sustinut de lectori cu o bogata experienta practica in domeniul accesarii fondurilor europene.

La programul de instruire participa reprezentanti ai societatilor comerciale din Judetul Bacau si reprezentanti ai autoritatilor contractante, care doresc să acceseze fonduri guvernamentale şi europene si persoanelor fizice interesate de acest domeniu.

Tematica abordata: 

  • Ziua I si ziua a IIa sunt dedicate aspectelor teoretice privind ciclul managementului de proiect, analiza cost-beneficiu, programele operationale, noutati in domeniul fondurilor europene. Noua perioada de programare: orizont 2020, caracteristici, obiectivele de finantare incepand cu 2014, indicatori, diferente fata de vechiul ciclu de finantare.
  • Ziua a IIIa si ziua a IVa sunt alocate pentru completarea cererii de finantare pentru o idee de proiect pe care o au participantii la instruire, sub directa indrumare si asistenta a lectorului.
  • In ziua a Va se vor aborda aspecte privind implementarea, completarea cererilor de rambursare, pregatirea vizitelor OI, audituri, probleme si solutii posibile in implementare.

Cursul se desfaşoară zilnic, in perioada mentionata, în intervalul orar 16.00 – 20.00.

La finalizarea cursului, participantii vor sustine un examen de absolvire, proba teoretica si proba parctica, la absolvirea carui vor obtine certificate in ocupatia Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene, recunoscute de Ministerul Educatiei si Ministerul Muncii.

Urmatoarea serie de cursuri de perfectionare in domeniul accesarii fondurilor europene se va derula in luna iunie, intr-o perioada ce urmeaza a fi anuntata ulterior pe site www.ccibc.ro la sectiunea evenimentele lunii.

Pentru informatii si detalii suplimentare va stam la dispozitie la Scoala de Comert si Industrie Bacau, tel: 0234/518.536, fax: 0234/571.070, e-mail: office@sscbacau.ro, manager curs: Anamaria DIMANCIA, tel: 0748.886.424.

        Impreuna in lumea afacerilor