Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Acces la surse de finantare prin Centrul Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri din cadrul C.C.I. Bacau

articolFondurile europene pot constitui soluţia potrivită pentru problemele financiare cu care se confruntă majoritatea IMM-urilor. Finanţarea acestora este modul în care Uniunea Europeană şi Guvernul României acordă sprijinul necesar pentru dezvoltarea mediului economic şi creşterea calităţii vieţii. Fondurile Structurale contribuie la 3 obiective strategice ale Politicii de Coeziune Economică și Socială a Uniunii Europene:

  • Convergența sau reducerea decalajelor de dezvoltare dintre regiuni. Statele pot solicita finanțare pentru regiunile care au PIB/capita sub 75% din media europeană.
  • Competitivitatea regională și ocuparea forței de muncă. Statele pot solicita finanțare pentru regiunile care nu sunt eligibile pentru obiectivul Convergență.
  • Cooperarea teritorială europeană, obiectiv tematic care sprijină adaptarea și modernizarea politicilor și sistemelor de educație, instruire și angajare a forței de muncă.

Programele si sursele de finantare sunt numeroase si au criterii de selectie si acordare complexe. Ca si solicitant, inainte de a te angaja in scrierea si depunerea de proiect propriu-zisa, este bine sa te asiguri ca idea ta de proiect este de interes si ca exista sanse reale ca proiectul sa primeasca finatare   Pentru a contribui cu fonduri nerambursabile la o idee de proiect, finantatorii impun ca solicitantii de finantare sa le prezinte ideea de proiect intr-un document formal, elaborat conform unor criterii ce difera de la un finantator la altul si de la o sesiune de finantare la alta.

Centrul Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri (CDPFA) din cadrul C.C.I. Bacau, are ca principal obiect de activitate oferirea de consultanta pentru afaceri si management. Agentia a fost infiintata cu scopul de a sprijini mediul de afaceri bacauan si nu numai, cu precadere sectorul IMM, prin acordarea de consultanta profesionista in elaborarea proiectelor de dezvoltare a afacerilor, atat cu finatare nationala de la Bugetul de Stat prin diversele programe guvernamentale cat si cu Finantare Europeana prin programele operationale care administreaza fondurile alocate Romaniei, in calitate de membru al Uniunii Europene.

 Agentia are la baza o formula bine inchegata, dinamica, profesionista, cu experienta de peste sase ani in domeniu, absolventi de studii superioare din diferite ramuri de activitate ( management, administrativ, stiinte economice, juridic), cu specializari si atestate in domenii cheie pentru elaborarea si implementarea proiectelor (management de proiect, vanzari, resurse umane, marketing, logistica, finante, juridic) care și-au propus să vină în sprijinul întreprinzătorilor și societății civile, prin identificarea celor mai bune soluții tehnice și financiare, precum și a oportunităților de afaceri existente.

 Pentru a veni în întampinarea nevoilor de finanțare ale companiilor românești, prin intermediul fondurile europene, agentia CDPFA a construit parteneriate durabile bazate pe încredere, pentru valorificarea oportunităților, creșterea eficienței și a nivelului de dezvoltare pentru clienți, în vederea obținerii unor beneficii tangibile și a unei poziționări favorabile față de concurență.

 Cu o vasta experienţă în conceperea şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană, atât ca solicitant, cât şi ca partener, CDPFA ofera solutii complete pentru elaborarea proiectelor cu finantare din fondurile structural europene prin realizarea documentatiei necesare si asistenta pe durata intregului process de finantare si implementare a proiectului, la nivel national, pentru toate programele operationale.

Documentaţia presupune realizarea studiului de fezabilitate, a planului de afaceri, a planului de marketing, realizarea şi modelarea previziunilor financiare şi pregatirea documentelor anexate în forma solicitată de finanţator.

Indiferent de sursa de finanțare pe care doriți s-o accesați, agentia va asistă, pe toată durata proiectului, astfel:

  • Informare
  • Elaborarea documentației pentru accesarea Fondurilor Structurale
  • Depunerea proiectului
  • Evaluarea și monitorizarea proiectului
  • Consultanță pe toată durata implementării proiectului

Oferta noastra completa  poate fi vizualizata aici sau accesand site-ul www.ccibc.ro sectiunea Consultanta.

Detalii suplimentare se pot obtine contactand Centrul de Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri din cadrul CCI Bacau,la telefon 0234-570010 sau pe email la adresa office@ccibc.ro persoana de contact Lia Topliceanu ,referent.

        Impreuna in lumea afacerilor