Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Accidentele de munca din ferme ar putea atrage pierderea subventiilor

Este vorba de o initiativa anuntata recent de comisarul european pentru Agricultura, aflata inca in faza de proiect. Prezenta accidentelor de munca intr-o ferma ar putea fi sanctionata in viitorul apropiat de catre autoritatile la Bruxelles.

accident agriculturaComisarul european pentru Agricultura Phil Hogan a declarat recent ca se gandeste sa introduca o sanctiune drastica pentru fermierii care se expun pe ei si salariatii lor la conditii periculoase de munca. Mai exact, Hogan a precizat ca intentioneaza sa taie subventiile agricole pentru fermele in care sunt raportate accidente de munca. Anual, in UE, circa 500 de lucratori in sectorul agricol isi pierd viata la locul de munca.

Cifrele indica, de altfel, un risc ridicat pentru fermieri, cele mai multe incidente fiind raportate in statele vestice, acolo unde si numarul deceselor a crescut ingrijorator. Astfel, in Marea Britanie, 42 de angajati din sectorul agricol si-au pierdut viata in 2012, potrivit statisticilor Eurostat, care mai indica si 97 de morti in Italia, 95 in Germania si 26 in Irlanda. Statistica sumbra l-a determinat, de altfel, si pe comisarul european pentru agricultura sa ia atitudine pentru a determina angajatorii din sectorul agricol sa adopte masuri de siguranta mai riguroase.

Hogan recunoaste ca agricultura este un domeniu periculos, dar in care trebuie sa fie impuse reguli mai stricte, in special in privinta respectarii normelor de lucru: „In ultima instanta putem ajunge sa penalizam fermierii care nu se protejeaza pe ei insisi si pe familiile lor, spre exemplu prin reducerea masurilor de plata pentru nerespectarea normelor de siguranta la locul de munca”, a declarat Hogan.

Nu a precizat, insa, cand ar putea fi introdusa sanctionarea fermelor prin tairea subventiilor daca nu adopta reguli stricte de siguranta la locul de munca. Totusi, comisarul a tinut sa sublinieze ca accidentele in ferme sunt o chestiune serioasa si, facand referire mai ales la numarul de pierderi de vieti raportat in sectorul agricol irlandez, a mentionat ca deja comunitatile din tara sa au asistat la numeroase tragedii, iar sirul nu mai poate continua.

Sursa : www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor