Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Achizitie de utilaje agricole, cu fonduri europene nerambursabile

utilaje-agricole-pndr-fonduri-europene-640x330Printr-un proiect finantat cu fonduri europene prin PNDR, damboviteanul Antonie Florent a achizitionat utilaje agricole pentru ferma vegetala pe care o detine.

Proiectul a fost finantat prin Masura 411-121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” din PNDR si a fost implementat in comuna Rascaeti, judetul Dambovita, potrivit RNDR. Exploatatia agricola „Antonie Florentin Intreprindere Individuala” are ca baza agricola 140 de hectare, care necesita un grad sporit de mecanizare.

Solicitantul isi desfasoara activitatea in domeniul productiei vegetale. Tema proiectului a fost achizitia de utilaje agricole in vederea dotarii fermei vegetale din comuna Rascaeti, judetul Dambovita, pentru o mai buna exploatare agricola si valorificarea superioara a productiei obtinute.

Investitia finantata din surse proprii si din fonduri nerambursabile FEADR este motivata de cresterea cererii de produse agricole de calitate superioara, precum si de obligativitatea optimizarii si eficientizarii activitatii. Prin proiect s-au achizitionat urmatoarele masini si utilaje agricole: un tractor cu puterea de 250 CP, un cultivator cu disc si o remorca cu doua axe.

A fost respectat in totalitate obiectivul general al Masurii 411-121 „Cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare”.

Prin achizitionarea de masini si utilaje agricole pentru dotarea fermei vegetale din comuna Rascaeti s-a realizat cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie. Randamentul spor it al utilajelor achizitionate determina cresterea productivitatii, reducerea substantiala a pierderilor la recoltare, dar si executarea de lucrari de buna calitate si in timp util.

Prin noul PNDR, achizitia de utilaje agricole poate fi sprijinita prin intermediul submasurii 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”. Deocamdata, nu se mai pot depune proiecte, insa, potrivit secretarului de stat in MADR, Sorin Radu, o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare se va deschide cel mai tarziu in luna martie a anului 2016.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor