Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

ADR NORD-EST devine partener al campaniei ''Oamenii Timpului''

OAMENII-TIMPULUI-2015-wbIncepand din anul 1983, Uniunea Europeana stabileste anual o tema de comunicare in jurul careia se concentreaza toate activitatile de informare a cetatenilor, pe care institutiile publice si ONG-urile, active in domeniul politicilor europene, le desfasoara in spatiul de dezbatere publica.

Astfel, 2015 este dedicat Anului European pentru Dezvoltare, al carui slogan este „Lumea noastra, demnitatea noastra, viitorul nostru”. Intr-o rezolutie adoptata in aprilie 2014, se arata ca sustinerea continua a cooperarii pentru dezvoltare este vitala intr-o lume in schimbare rapida; peste 1,3 miliarde de oameni inca traiesc in saracie extrema.

Dezvoltarea sociala, ecologia, eradicarea saraciei, educatia, sanatatea, ajutorul umanitar sunt valori si obiective mondiale care trebuie promovate si sprijinite. De aceea, obiectivele propuse de Uniunea Europeana nu trebuie sa fie obligatii doar ale institutiilor, ci si ale comunitatilor locale.

In acest context, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est si Centrul Europe Direct Nord-Est saluta initiativa revistei de cultura contemporana “Timpul” si se alatura celei de-a doua editii a Campaniei “Oamenii Timpului”, initiata de aceasta, care pune in lumina personalitatile contemporane din jurul nostru. Exemplul lor poate forma generatii cu puternic simt civic, care isi vor pune amprenta asupra viitorului acestei regiuni de dezvoltare a Romaniei.

Literatura, arta, educatie si cercetare, societate civila, memorie si istorie, tinere valori, jurnalism, sanatate si antrepenoriat, acestea sunt categoriile la care vor fi nominalizate personalitati din cele sase judete ale Regiunii Nord-Est (Iasi, Neamt, Botosani, Vaslui, Bacau si Suceava), precum si din orasele Chisinau (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina).

Intr-o prima etapa, pana in data de 15 septembrie a.c., propunerile de nominalizari venite din partea publicului vor fi analizate de catre reprezentantii partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizarile selectate. Acestea din urma vor fi documentate suplimentar la nivelul redactiei revistei “Timpul” si inaintate Juriului National

In perioada premergatoare Galei Oamenii Timpului, care se va desfasura la Iasi, pe data de 12 decembrie 2015, in fiecare din cele 7 orase incluse in Campanie va fi organizata o gala locala, in cadrul careia vor fi anuntati nominalizatii locali. Ulterior, din randul acestora, vor fi alesi castigatorii, care vor fi premiati in cadrul Galei Oamenii Timpului, ce va avea loc la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi.

Sursa: mdrap.ro

        Impreuna in lumea afacerilor