Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

AFIR a publicat Ghidul consultativ pentru Schema de ajutor de stat si Schema de minimis aferente sM 4.2 si sM 4.2a

targ-de-bere-640x330 (1)Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficiala de internet (www.afir.info) varianta consultativa a Ghidului Solicitantului pentru Schemele de ajutor de stat  – Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investiţii, pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obţinerii de produse neagricole, repectiv pomicole si pentru Schemele de minimis  – Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea  implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole, respectiv pomicole aferente submasurilor 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea/ comercializarea si/ sau dezvoltarea de produse agricole” si 4.2a „Investitii in procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol”.

Variantele consultative ale Ghidului Solicitantului aferente submasurilor mai sus amintite din PNDR 2020 sunt disponibile pentru toti cei intersati pe site-ul AFIR (www.afir.info) la sectiunea Investitii PNDR in pagina dedicata fiecarei submasuri de investitie in parte.

Prin cele doua scheme aferente sM 4.2 se pot solicita AFIR fonduri nerambursabile pentru investitii precum fabricarea produselor de panificatie, de patiserie sau a inghetatei. Mai mult, este finantata pentru prima data fabricarea berii. Prin shemele aferente sM 4.2a sunt considerate investitii eligibile fabricarea ciocolatei cu fructe, a fructelor confiate, dar si a bauturilor alcoolice din fructe (lichioruri, tuica sau palinca).

„Aceste scheme de ajutor de stat vin sa aduca o diversificare si mai mare a paletei de investitii pe care AFIR le va finanta anul viitor. Asteptam opiniile si propunerile celor interesati si speram ca acesta transparenta decizionala sa ne asigure construirea unui cadru de intocmirea a cererilor de finantare si de implementare a proiectelor cu adevarat accesibil si adaptat nevoilor beneficiarilor. Data limita pana la care toti cei care doresc sa transmita observatii la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Schema de ajutor de stat si pentru Schema de minimis aferente celor doua submasuri, 4.2 si 4.2a, este 7 ianuarie 2016”, a precizat Andras Szakal, directorul general interimar al AFIR.

Adresa de e-mail unde se pot trimite observatii sau comentarii referitoare la variantele consultative ale Ghidului Solicitantului pentru Scheme este relatii.publice@afir.info.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor