Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Agrostar a scos crescatorii de bovine in strada

vaciMembri ai Sindicatului National al Crescatorilor de Bovine din Romania, afiliat la Agrostar, picheteaza, la aceasta ora sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Principalele revendicari ale crescatorilor de bovine sunt legate de neacordarea subventiei  reprezentand  pierderea  de  pret  la  achizitia  laptelui. De asemenea, membrii Agrostar reclama si lipsa  de  politici  agricole  in  sectorul  zootehniei si cu preponderenta in sectorul cresterii de bovine atat de lapte, cat si de carne, precum si neplata despagubirilor ca urmare a secetei din acest an.

Crescatorii de bovine, inarmati cu fluiere, scandeaza lozinci ca: „Hotii! Hotii!”, „Sa va fie rusine!”, „Vrem dreptate!”.

Agrostar a planificat noi proteste la sediul MADR. Astfel, pe 21.10.2015, Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine din Romania va aduce circa 250 membri care vor picheta Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, principalele revendicari fiind:

  • Lipsa de viziune a MADR asupra sectorului zootehnic cu preponderenta a sectorului de ovine si caprine si nu numai;
  • Neacordarea subventiei reprezentand pierderea de pret la achizitia laptelui, neincluderea acestui sector pentru acordarea ajutorului deoarece multi crescatori de ovine si caprine au contracte de furnizare a laptelui de caprina si ovina.
  • Lipsa despagubirilor ca urmare a secetei pentru pasuni;
  • Procedura greoaie privind modul de depunere si completare a cererii unice de plata.

Totodata, un nou protest va avea loc pe 28 octombrie, cand sindicatele salariatilor din tot sectorul agricol si alimentare, precum si din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, vor picheta sediul MADR. Principalele revendicari sunt:

  • Lipsa unor politici agricole de natura sa conduca la cresterea nivelului salarial în sectorul agricol;
  • Lipsa unor politici agricole de natura sa creeze noi locuri de munca în sectorul agricol;
  • Neimplicarea si nerezolvarea problemelor legate de salarizarea lucratorilor din cadrul statiunilor de cercetare – dezvoltare, acestia fiind asimilati functionarilor publici.
  • Dezinteresul aratat fata negocierea Contractului Colectiv de Munca pe sectorul agricol, document de natura sa reglementeze raporturile de munca din cadrul acestui sector;
  • Lipsa de despagubiri ce ar trebui acordate ca urmare a secetei acestea fiind numai la nivel declarativ, întarzierea acordarii subventiilor si nu numai masuri ce conduc la întarzierea la plata a salariilor lucratorilor din acest sector de activitate la nesiguranta locurilor de munca etc.

Sediul MADR a mai fost pichetat saptamana trecuta de legumicultori, nemultumiti de neplata unor despagubiri pentru seceta si grindina, precum si de apicultorii afiliati Romapis, care au cerut interzicerea utilizarii neonicotinoidelor.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor