Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ajutor de minimis pentru promovarea exporturilor

euro-800x450Guvernul a discutat un memorandum referitor la trei scheme de ajutor de minimis pentru a sustine operatorii economici in promovarea exporturilor.

Prin aceste scheme de ajutor de minimis, estimate a avea valabilitate pana la 31 decembrie 2018 si a atrage peste 4.000 de beneficiari, Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la targuri si expozitii internationale, misiuni economice organizate in strainatate, precum si a costurilor aferente studiilor de piata si pe produse.

Schemele de ajutor propuse de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri vor sustine actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat, si constau in acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile.

  • Schema de ajutor de minimis intitulata „Participarea operatorilor economici la targuri si expozitii internationale organizate in strainatate” are o valoare maxima a bugetului de 113,27 milioane de lei;
  • Schema de ajutor de minimis intitulata „Organizarea de misiuni economice in strainatate” are o valoare maxima a bugetului de 4,2 milioane de lei;
  • Schema de ajutor de minimis intitulata „Realizarea de studii de piata si pe produse” are o valoare maxima a bugetului de 0,8 milioane de lei.

Implementarea schemelor de ajutor de minimis pentru actiunile din cadrul Programului de promovare a exportului are rolul de a contribui la cresterea exporturilor romanesti, dar si la diversificarea structurii geografice si sectoriale a acestora.

Sistemul de sustinere si promovare a exportului este finantat de la bugetul de stat conform HG 296/2007, Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri administrand Programul de promovare a exportului.

Actul normativ prin care vor fi promovate la nivel national schemele de ajutor de minimis pentru actiunile din cadrul Programului de promovare a exportului este ordinul ministrului economiei, comertului si relatiilor cu mediul de afaceri.

Schemele de ajutor de minimis instituite de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri respecta in totalitate regulile pe plan national si european in materie de ajutor de minimis.

Sursa: fonduri-structurale.ro

        Impreuna in lumea afacerilor