Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ajutor de stat pentru firmele care creeaza noi locui de munca!

6In luna februarie pot fi depuse cereri de ajutor de stat din partea firmelor care creeaza locuri de munca, informeaza Agerpres.

In mod concret, este vorba despre o noua sesiune deschisa de Ministerul Finantelor Publice, cu un buget total de 450 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice anunta deschiderea unei noi sesiuni de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza Hotararii Guvernului nr. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, care se va desfasura in perioada 02 — 27.02.2015, cu posibilitatea prelungirii in conditiile legii, bugetul total alocat sesiunii fiind de 450 milioane lei’, se arata intr-un comunicat al MFP remis marti AGERPRES.

In intervalul 22 septembrie – 28 noiembrie 2014 s-au inregistrat 49 de cereri de inregistrare a cererilor de acord pentru finantare in baza acestei scheme de ajutor de stat. Cele 49 de cereri sunt in valoare de 207,9 milioane lei.

Dintre acestea, 30 de cereri apartin unor intreprinderi care vizeaza inregistrarea crearea de 3.724 de noi locuri de munca.

‘Este vorba despre acordarea unui ajutor de stat de maxim 50% din costurile salariale totale ale companiilor care creeaza minim 10 noi locuri de munca. Aceasta schema de ajutor de stat va conduce la crearea a 3.724 de noi locuri de munca’, a explicat ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, citat de Agerpres.

Si in luna decembrie 2014, au fost depuse 2 cereri de finantare pentru investitii totale de 244,3 milioane de lei. In urma investitiilor va urma crearea a mai mult de 800 de locuri de munca. Ajutorul de stat solicitat este de 112,4 milioane de lei.

Sursa: www.legislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor