Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

AM POSDRU analizează posibilitatea extinderii termenelor pentru închiderea POSDRU 2007-2013

PosdruAM POSDRU, prin Direcţia Generala Programe Capital Uman, analizeaza posibilitatea extinderii termenului limita de depunere a cererilor de plata stabilit pentru închiderea POSDRU 2007-2013, pentru a asigura finalizarea cu succes a proiectelor aflate în implementare şi a creşte gradul de absorbţie a fondurilor alocate programului.

Potrivit prevederilor Instructiunii nr.109/16.09.2015 privind termenele limita de depunere a cererilor de rambursare si a cererilor de plata in vederea inchiderii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013:

  • termenul limita pana la care beneficiarii pot plati cheltuielile efectuate in cadrul proiectelor finantate prin POSDRU 2007-2013 este 31 decembrie 2015. Aceasta data reprezinta si data limita eligibila cheltuielilor. Nici o cheltuiala efectuata dupa aceasta data nu mai poate fi solicitata la rambursare dupa aceasta data.
  • termenul limita pana la care beneficiarii pot depune la Organismele Intermediare Cereri de plata este 30 octombrie 2015.
  • termenul limita pe care Organismele Intermediare il au la dispozitie pentru transmiterea la DGPCU a cererilor de plata este 27 noiembrie 2015.
  • termenul limita pana la care beneficiarii pot depune la AM/Organismele Intermediare cererile de rambursare finala este potrivit contractului de finantare si/sau instructiunilor DGPCU, dar nu mai tarziu de 31 ianuarie 2016.
  • termenul limita pana la care Organismele Intermediare vor transmite la DGPCU cererile de rambursare este 31 martie 2016.

Această analiza ia în calcul atât numarul mare de cereri, cât şi gradul de încărcare de la nivelul Organismelor Intermediare. În prezent, AM POSDRU împreuna cu organismele intermediare regionale şi naţionale continuă eforturile de verificare şi validare a cererilor de rambursare şi cererilor de plată depuse de beneficiarii POSDRU.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati Biroul Promovare Internationalizare a Afacerilor si Informatii Europene din cadrul CCI Bacau,la telefon 0234-570010 sau pe email la adresa office@ccibc.ro . Persoana  de contact Remus Pascu,director, mobil 0786.450.687

        Impreuna in lumea afacerilor