Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

ANAF: implementarea posibilitatii de identificare vizuala online pentru inregistrarea in SPV

anaf_14033300Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunta ca au dezvoltat şi implementat o nouă facilitate a serviciului Spaţiul Privat Virtual (SPV) pentru persoanele fizice, identificarea vizuală online, operaţională din 11 august 2020, astfel că identificarea persoanelor fizice care doresc să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual poate fi efectuată de la distanţă, prin intermediul unei sesiuni video.

Programarea online trebuie efectuată în termen de zece zile de la momentul înregistrării în SPV. În situaţia în care persoana fizică nu poate participa la sesiunea video, aceasta se poate reprograma în intervalul celor zece zile.

„În cazul exercitării de către persoana fizică a opţiunii privind aprobarea prin identificare vizuală online, ANAF transmite persoanei fizice o informare, pe e-mail, care cuprinde: instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula; comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare; comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV; reguli de conduită”, mai arată ANAF.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online funcţionarul public poate formula întrebări cu privire la informaţii ce trebuie să conţină elemente cunoscute de ANAF şi persoana fizică. În situaţia în care persoana fizică nu răspunde corect întrebărilor adresate, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

Sursa: ANAF

        Impreuna in lumea afacerilor