Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Angajatorul a modificat Regulamentul Intern in loc sa realizeze act aditional la acesta. Cum se corecteaza greseala?

muncaPentru fiecare modificare din cadrul RI (regulament intern), societatea intocmeste un nou RI si nu un act aditional la RI. Cum se poate corecta aceasta greseala pentru ca la un eventual control ITM sa nu apara probleme?

Modificarea si/sau completarea regulamentului intern se poate face prin:

  • act aditional la regulamentul intern;
  • decizii ale angajatorului cu acest obiect care sa respecte regula consultarii prevazute de art. 241 din Codul muncii.

In ambele situatii salariatii trebuie informati despre modificarile aduse acestui document (art. 244 din Codul muncii).

Asadar, inainte ca modificarea sa produca efecte, presedintele, directorul general sau consiliul de administrare, respectiv persoana care a semnat regulamentul intern va emite o decizie de modificare a acestuia.

Orice modificare a regulamentului intern va putea produce efecte numai dupa ce a fost epuizata din nou procedura de informare a salariatilor.

Informarea este transmiterea de date de catre angajator catre reprezentantii angajatilor, pentru a le permite sa se familiarizeze cu problematica dezbaterii si sa o examineze in cunostinta de cauza.Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului, potrivit art. 243 alin. (4) din Codul muncii. Totusi, aceasta modalitate de publicitate a regulamentului intern nu este intotdeauna suficienta, mai ales atunci cand exista mai multe puncte de lucru, centre de productie sau sucursale. De aceea, se recomanda utilizarea de modalitati alternative de popularizare:

  • afisarea Regulamentului la fiecare punct de lucru;
  • popularizarea acestuia prin brosuri;
  • comunicarea catre fiecare salariat in parte, prin sistemul Intranet etc.

Dovada informarii salariatilor va putea fi facuta prin semnarea de catre fiecare salariat in parte intr-un formular de luare la cunostinta a reglementarilor regulamentului intern.

Sursa: www.legislatiamuncii.ro

        Impreuna in lumea afacerilor