Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Stagiul de cotizare pentru concediul medical al angajatului care nu a inregistrat venituri in ultimele 6 luni

concediuDesi angajatul nu a inregistrat venituri in ultimele 6 luni, el indeplineste stagiul de cotizare. La momentul acordarii concediului medical, angajatul nu a inregistrat venituri in ultimele 6 luni.
Care va fi indemnizatia de incapacitate temporara de munca?
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical, potrivit art. 12 alin. (1) din Norma de aplicare a prevederilor OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. In intelesul acestei norme, se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.
Baza de calcul a indemnizatiei de incapacitate temporara de munca se determina potrivit art. 10 alin. (1) din OUG 58/2010 ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.
Astfel, rezulta ca este posibila situatia in care un salariat sa aiba stagiul de cotizare necesar, dar acesta sa nu fie realizat in ultimile 6 luni anteriore lunii in care se acorda concediul medical.
In acest caz, salariatul are dreptul la concediu medical, iar indemnizatia de incapacitate temporara de munca este de 0 lei.

Sursa: PortalCodulMuncii.ro

        Impreuna in lumea afacerilor