Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Anularea unor obligatii fiscale. Noile prevederi aduse de Legea 209/2015

obligatii-fiscale-anulateIn Monitorul Oficial 540/20.07.2015 a fost publicata Legea 209/20.07.2015 in care este prevazuta anularea urmatoarelor obligatii fiscale:

  • diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele fiscale de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
  • diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a reconsiderarii/reincadrarii unei activitati ca activitate dependenta, pentru perioadele de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
  • diferentele de obligatii fiscale principale, precum si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisa ca urmare a rectificarii sumelor reprezentand indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii de catre angajatii care si-au desfasurat activitatea pe teritoriul altei tari, aferente perioadelor fiscale de pana la 1 iulie 2015 si neachitate pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
    Organul fiscal nu va emite o decizie de impunere in legatura cu obligatiile fiscale si accesoriile pentru perioadele anterioare datei de 1 iulie 2015.
  • contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile fiscale si accesoriile stabilite prin decizie de impunere emisa si comunicata contribuabilului, datorata de persoanele pentru care baza lunara de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate este mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara, aferenta perioadelor fiscale cuprinse intre 1 ianuarie 2012 si 30 iunie 2015 si neachitata pana la data intrarii in vigoare a Legii 209/2015.
    Organul fiscal nu va emite o decizie de impunere in legatura cu obligatiile fiscale si accesoriile pentru perioada cuprinsa intre 1 ianuarie 2012 si 30 iunie 2015.

 Prevederile sunt aplicabile si persoanelor care nu realizeaza venituri si pentru care baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate este salariul de baza minim brut pe tara.

Important!

  • Anularea obligatiilor fiscale se efectueaza din oficiu de catre organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligatiilor fiscale care se comunica contribuabilului;
  • Procedura de aplicare a Legii 209/2015 se va aproba prin ordin al presedintelui ANAF care se emite in 30 de zile de la intrarea in vigoare a acesteia;
  • Legea 209/2015 intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

Sursa: www.conta.ro

        Impreuna in lumea afacerilor