Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

APIA a anuntat termenul limita pentru plata subventiilor la motorina pe trimestrul IV al anului 2014

subventia-motorina-apia-a-platit-in-conturile-fermierilor-peste-120-de-milioane-de-lei-pentru-cererile-depuse-in-trimestrul-patru-din-2013-12608Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare este de 90,5 milioane de litri. In cazul in care solicitarile depasesc cantitatile prevazute, cuantumul platilor se reduce proportional.

Ajutorul de stat pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul IV din 2014 va fi platit agricultorilor pana la data de 30 iunie 2015, in limita bugetului aprobat de 162,7 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati si Interventie in Agricultura.

Cantitatea totala de motorina pentru care se acorda ajutor de stat sub forma de rambursare este de 90,5 milioane de litri. In cazul in care solicitarile depasesc cantitatile prevazute, cuantumul platilor se reduce proportional.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura. Valoarea se calculeaza in lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorina. Pana la inceputul lunii noiembrie din 2014, APIA a platit 211 milioane de lei pentru ajutorul de stat acordat pentru motorina utilizata in agricultura.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale a obtinut, la finele anului trecut, acordul Comisiei Europene pentru instituirea schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura si pentru perioada 2015 – 2020, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in sectoarele vegetal, zootehnic si imbunatatiri funciare.

Ajutorul de stat se acorda trimestrial, pentru cantitatile de motorina utilizate pentru lucrarile mecanizate in agricultura, sub forma de rambursare, iar valoarea acestuia se determina in lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, potrivit legii.

Anual, la propunerea MADR, se aproba sumele totale necesare schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, iar bugetul estimativ al schemei este de circa 700 de milioane de lei pe an.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor