Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

APIA a inceput eliberarea adeverintelor pentru crescatorii de pasari, beneficiari ai Masurii 215

subventie-pasari-cresterea-pasarilorIncepand din de ieri, APIA elibereaza adeverinte pentru beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachet b – pasari (sesiunea I, anul III de angajament) care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la Bancile care au incheiat Conventii cu Agentia.

Creditele acordate de banci fermierilor sunt garantate de Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA si Fondul National de Garantare a Creditului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii.

Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca si Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA.

Prin aceste conventii, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma faptul ca solicitantul a depus cerere de plata pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pasari, in perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2014, aferenta sesiunii I, anul III de angajament si suma care reprezinta 30 % din valoarea cererii de plata.

In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 703/ 23.07.2013, privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%”, precizeaza Agentia.

Totodata, potrivit aceluiasi act normativ, banca trebuie sa faca dovada ca a acordat credite beneficiarilor axei I – Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, axei III – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si axei IV Leader din Programul Naţional de Dezvolare Rurala 2007 – 2013.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor