Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Au fost publicate Ghidurile solicitantului pentru investitiile in ferme si instalarea tinerilor fermieri

 

3f231fcb29c0c320fa723d49c5cbcd1a_largeVersiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 – Investitii in exploatatii agricole si 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri au fost publicate pe paginile de internet ale Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, dupa cum anuntau zilele trecute reprezentantii MADR.

Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro si www.afir.info, pot fi consultate de catre potentialii solicitanti, pe care ii asteptam sa formuleze propuneri de modificare si observatii. Toate aceste solicitari vor intra in analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pentru a verifica oportunitatea includerii in versiunea finala a Ghidurilor Solicitantului”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Ghidurile au fost elaborate de catre AFIR in colaborare cu MADR in baza consultarilor cu Grupurile de Lucru Agricultura din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR si in baza versiunii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 — 2020 transmisa Comisiei Europene spre aprobare.

Prin intermediul submasurii 4.1 — Investitii in exploatatii agricole vor primi sprijin financiar nerambursabil investitiile pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole in vederea infiintarii si modernizarii fermelor, in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii, inclusiv dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala.

Prin submasura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se acorda fonduri nerambursabile pentru a sustine stabilirea pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi unici ai unei exploatatii agricole.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, George Turtoi, acestea doua masuri de finantare vor fi deschise pe 25 martie 2015.

„Noi suntem pregatiti sa lansam pe 25 martie, de Buna Vestire (n.r. sarbatoare crestina celebrata in data de 25 martie a fiecarui an) primele sesiuni de depunere de proiecte pe doua masuri, tineri fermieri si investitii in ferme, plus cele trei angajamente pe plati directe care sunt parte din cererea unica de la APIA: agromediu si clima, agricultura ecologica si platile pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale. Spre finalul saptamanii o sa avem pe site si ghidurile solicitantului pentru consultare pe ambele masuri”, a declarat George Turtoi.

Romania are alocata prin PNDR 2014 — 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite Romaniei, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

Masura privind investitiile in ferme are un buget total de 892,32 milioane de euro pentru perioada de programare de 7 ani, inclusiv contributia nationala de 134,35 milioane de euro, iar masura dedicata tinerilor fermieri, aproape 445 milioane de euro, din care 44,5 milioane de euro reprezinta contributia nationala.

Ghidul este disponibil pe site-ul www.ccibc.ro, sectiunea Consultarea Firmelor, subsectiunea Consultarea firmelor.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

  • online, prin intermediul siteului www.ccibc.ro, sectiunea Consultarea firmelor
  • prima pagina, meniu vertical, buton sugestii / observatii / propuneri
  • direct, contactand:
  • Secretarii Comisiilor de Lucru
  • Biroul Relatii cu Membri si Institutii

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 13 martie 2015.

Sursa: http://agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor