Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Autorizarea activitatilor desfasurate de firme

poza autorizare activitatiOrice firma are mentionat in actele de infiintare  un cod CAEN principal si unul sau mai multe coduri secundare.

Pentru activitatile desfasurate, pe langa mentionarea codurilor CAEN  este nevoie si de autorizarea lor, care se poate face fie pentru sediul social, pentru punctul lucru sau la terti.

La infiintare, printre documentele necesare, exista si o declaratie pe proprie raspundere in care sunt mentionate codurile CAEN pe care firma doreste sa le autorizeze .

Prin autorizarea funcționării se înțelege asumarea de către solicitant a responsabilității privitoare la legalitatea desfășurării activităților declarate.

Aceste mentiuni sunt cuprinse in certificatul constatator, care se elibereaza cu aceasta ocazie.

Este bine de stiut ca in cazul persoanelor fizice – PFA, II, IF – orice activitate inscrisa in obiectul de activitate trebuie  autorizata inca de la infiintare.

Lucrurile se schimba in cazul persoanelor juridice, unde existenta anumitori coduri CAEN  inscrise in actul constitutiv nu implica si autorizarea lor.

La inregistrarea unei societati comerciale  se pot autoriza anumite activitati, iar pe masura ce reprezentantii acesteia decid inceperea  unor noi activitati, acestea se autorizeaza in baza solicitarii administratorului.

Autorizarea activitatilor desfasurate este o operatiune necesara si obligatorie, intrucat efectuarea unor activitati neautorizate reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 – 20.000 de lei.

Mai mult decat atat, sumele de bani si bunurile dobandite prin savarsirea contraventiei se confisca, potrivit Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Centrul de Infiintari Firme va pune la dispozitie servicii de  consultanta si asistenta pentru intocmirea dosarului de autorizare activitati, in concordanta cu legislatia in vigoare ce vizeaza acest aspect, prin:

Birou Bacau
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0744.708.317
Birou Onesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570
Birou Moinesti
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0722.213.570

        Impreuna in lumea afacerilor