Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Avans din subventii pentru crescatorii de bovine: 300 de lei/cap de animal

bovineCrescatorii de bovine ar urma sa primeasca un avans din subventiile pe suprafata, in valoare de 300 de lei pe cap de animal, chiar din aceasta luna. Tot in aceeasi perioada, fermierii vor putea sa isi ia de la APIA si adeverintele prin care pot solicita credite.

„Speram ca in maxim 2 saptamani sa avem disponibile adeverintele, in asa fel incat fermierii sa poata accesa credite. Se lucreaza momentan. De asemenea, incercam anul acesta sa platim un avans din plata pe suprafata pentru crescatorii de bovine. Suma va fi de 300 de lei pe cap de animal eligibil la plata. Cu toate acestea, speram sa luam un avans mai mare, deoarece avem sumele foarte clar stabilite. Vom insista sa luam putin mai mult din suma respectiva pe credit. Este o nevoie foarte mare de lichiditati la fermierii, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania (FCBR).

Conform lui Claudiu Franc, avansul din subventiile pe suprafata ar putea fi incasat de fermieri dupa jumatatea acestei luni.

„Se fac eforturi ca sa se poata efectua platile din avansul pe suprafata din 16 octombrie. Speram sa se poata realiza, dar, vedeti si dumneavoastra, acum a intervenit situatia aceasta cu APIA. Speram sa nu fie data peste cap intreaga activitate si sa avem si noi de suferit”, a mai precizat Claudiu Franc.

Ministrul Agriculturii a anuntat in urma cu o luna ca Romania va putea sa plateasca fermierilor un avans de pana la 70% din subventii, tara noastra obtinand in acest sens acordul Comisiei Europene. Potrivit sefului MADR, o suma de 850 de milioane de euro va fi imprumutata de la Ministerul de Finante, prin Trezoreria Statului, aceasta fiind ulterior returnata dupa ce vor fi virati banii de la Comisia Europeana, mai exact peste doua luni de zile.

Sursa: StiriAgricole.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor