Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Avantaje la angajare pentru absolventi si peste 200 de locuri de munca la Bursa de la Onesti

DSC_0078Camera de Comert si Industrie Bacău a organizat vineri, 17 iulie, intre orele 11.00 – 17.00, la Sala Polivalenta “Nadia Comaneci” din Onesti, Bursa Locurilor de Munca.

Evenimentul face parte din proiectul “Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – facilităti fiscale oferite de stat”, fiind organizat cu scopul de a oferi absolventilor de studii superioare, licee si scoli de arte si meserii, sansa de a-si gasi locul de munca potrivit, iar firmelor, posibilitatea de a recruta personalul necesar desfasurarii activitatii.

Partenerii proiectului sunt: Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, Universitatea George Bacovia din Bacau, Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Primaria Onesti si Primaria Moinesti.

Proiectul s-a desfasurat sub patronajul Institutiei Prefectului – Judetul Bacau.

Partener media: Desteptarea SA Bacau.

La deschiderea oficiala, care a avut loc la ora 11.00, au participat:

 • Alexandru Cristea, Primar interimar al municipiului Onesti
 • Prof. univ. dr. Dumitru Bontas, Universitatea George Bacovia din Bacau
 • Prof. Emil Ganea, Inspector management, Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau
 • Daniela Balan, Consilier mediere, AJOFM Bacau

DSC_0013Moderatorul evenimentului a fost Mihai Tulbure, Director Centrul de Infiintari Firme al Camerei de Comert si Industrie Bacau.

Sustinatorii proiectului “Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – facilităti fiscale oferite de stat” au fost: Primaria Onesti, Primaria Moinesti, Primaria Helegiu, Metalbac & Farbe SA Bacau, Lux Artim SRL Onesti si Sind GPS SRL Zemes.

Dupa prezentarea mesajelor de catre organizatori si partenerii prezenti, s-au desfasurat:

A. Sesiuni de informare / workshop-uri menite sa ofere informatii utile absolventilor si
persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca

 • Avantaje la angajare oferite absolvenților     Daniela Balan, Consilier mediere, AJOFM Bacau
 • Prezentare firma Lux-Artim SRL Onesti      Gheorghe Nafureanu, Manager
 • Tehnici de redactare a CV–ului                  Petronela Stefan, Secretar General CCI Bacau
 • Cum să te prezinți la interviu.
 • Cum îți deschizi o afacere?                        Petronela Huiban, Reprezentanta Onesti a  CCI Bacau

B. Intalniri directe intre angajatori si absolventi / persoane aflate in cautarea unui loc de munca
Selectie si recrutare personal.

Avantaje la angajare oferite absolvenților    

DSC_0063Principalele avantaje de care pot beneficia absolventii 2015 la angajare, prezentate de reprezentantul AJOFM sunt:

 • Absolventii institutiilor de invatamant si absolventii scolilor speciale, in varsta de minimum 16 ani, inregistrati la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bacau, in situatia in care se angajeaza cu program normal de lucru, pentru o perioada mai mare de 12 luni, beneficiaza de o prima egala cu valoarea indicatorului social de referinta , in vigoare la data incadrarii.Valoarea curenta a indicatorului social de referinta este de 500 lei.
 • Absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si se angajeaza in perioada de acordare a indemnizatiei, in conditiile prevazute la punctul anterior, beneficiaza, din bugetul asigurarilor pentru somaj, de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, in conditiile legii, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.
 • Prima de incadrare se acorda tanarului care ocupa un loc de munca intr-o localitate aflata la o distanta mai mare de 50 km fata de domiciliu, astfel:  1.000 lei/luna se acorda o singura data de la Bugetul Asigurarilor de Somaj, alti 250 euro/luna se acorda din fonduri europene, si anume din Fondul Social European sau “Initiativa privind Ocuparea Tinerilor”, timp de 12 luni.DSC_0059
 • Prima de instalare se acorda tanarului care isi schimba domiciliul pentru ocuparea unui loc de munca. Astfel, 3.500 lei se acorda o singura data de la Bugetul Asigurarilor pentru Somaj. In plus, tanarului i se mai acorda inca 1.000 euro din fonduri europene, si anume din Fondul Social European sau “Initiativa privind Ocuparea Tinerilor”.
 • Absolventii incadrati pe locuri de munca subventionate de la Stat, prin Bugetul Asigurarilor de Somaj, pe o perioada mai mare de 18 luni, pot urma o forma de pregatire profesionala in aceasta perioada, organizata de catre angajator, in conditiile legii. Cheltuielile necesare pentru pregatirea profesionala vor fi suportate, la cererea angajatorilor, din Bugetul Asigurarilor de Somaj.
 • Initiere afacere prin programul de finantare START, care are ca obiectiv stimularea infiintarii de catre tineri de noi intreprinderi mici si mijlocii si imbunatatirea performantelor celor existente prin cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor.
 • Infiintarea si dezvoltarea de microintreprinderi de tip SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata Debutant) prin accesarea surselor de finantare potrivite.

 

Peste 200 de locuri de munca la Bursa de la Onesti

DSC_0075Au participat 26 de angajatori, respectiv:  LUX-ARTIM SRL ONESTI,   CENTRUL DE INFIINTARI FIRME – REPREZENTANTA ONESTI, CENTRUL DE PROMOVARE ECONOMICA PROMEC BACAU, CENTRUL DIECEZAN „CARITAS” IASI, CHIMALCOM SRL ONESTI, CRIMBO SAV GAS SRL ONESTI, FREDI SRL ONESTI, FORPEP SRL ONESTI, GOLPAC COM SRL ONESTI, INTEGRASYS SRL BACAU, LAURA & LUIS CUISINE SRL ONESTI, LICURICI IMPEX SRL ONESTI, LOVADEN GROUP SRL BRATILA, MAGURA SA TARGU OCNA, MERTUR TRANS SRL ONESTI, MIHOC SRL ONESTI, NEVILA-FASHION SRL ONESTI, PANIMON SA ONESTI, PASCU-TRANS SRL ONESTI, PEM TURIST SRL POIANA SARATA, ROTONIC SRL ONESTI, TBI CREDIT IFN SA BUCURESTI, TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE SRL , TROTUSTEX SRL TARGU TROTUS, VEGA SRL ONESTI si BCR SA ONESTI.

Acestia au pus la dispozitia celor peste 120 de absolventi si persoane aflate in cautarea unui loc de munca, 223 posturi, structurate astfel:

locuri_disponibile_onesti

 

Alte detalii privind proiectul “Integrarea pe piata muncii a absolventilor 2015 – facilităti fiscale oferite de stat”, se gasesc accesand www.ccibc.ro/tineriabsolventi.

        Impreuna in lumea afacerilor