Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Avem o crestere a productiei fiscalizate cu 600.000 de tone dupa reducerea TVA

paine-grau-640x330Aproximativ 600.000 de tone de produse de panificatie au fost fiscalizate in plus, in ultimii doi ani si jumatate, dupa scaderea cotei TVA la acest tip de alimente, a anuntat recent Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN).

„Au trecut 2 ani si jumatate de cand s-a redus taxa pe valorea adaugata la paine si va pot spune ca avem o crestere a productiei fiscalizate cu circa 600.000 de tone la produse de panificatie. E un lucru extrem de important. Sunt daca vreti aproximativ 5 luni in plus fiscalizate”, a declarat Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, in cadrul conferintei „Business Breakfast – Producatorul roman, intre sanatatea consumatorului si institutiile statului”.

Cu toate acestea, presedintele ROMPAN a evidentiat si o serie de probleme cu care se confrunta in prezent industria de morarit si panificarie din Romania.

„Neconformitatea cea mai mare in piata este inselarea consumatoruilor, de exemplu nerespectarea retetelor de fabricatie. Exista unele produse de panificatie care se vand, de exemplu o paine la un pret de vanzare cu amanuntul de 0,47 de lei. Daca luam numai faina si nu intra in calculul acesta. De asemenea, lucram la un proiect de guvern privind delimitarea atributilor de control pentru toate institutiile statului. Prin acest lucru s-ar face ordine si toata lumea ar stie cine trebuie sa raspunda”, a mai spus Aurel Popescu.

TVA de 9% la paine a fost introdusa in septembrie 2013, iar din iunie 2015 se aplica pentru toate produsele alimentare, fata de 24% anterior.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor