Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Aveti in firma dvs. trusa sanitara de prim-ajutor?

Trusa prim ajutorArt.10 alin.(1) din Legea nr. 319/2006 va obliga sa luati “toate masurile necesare pentru acordarea primului ajutor”, ceea ce inseamna, evident, ca trebuie sa aveti permanent in firma si o trusa sanitara de prim-ajutor, omologata si perfect functionala.

Iar art.39 alin.(6) din aceeasi lege precizeaza ca incalcarea respectivei dispozitii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei. Asa ca nu e de joaca, mai ales pentru cei ce n-au de­loc la sediu o trusa medicala care sa contina toate produsele conforme si sa fie omologata.

Inspectorii ITM cunosc foarte bine aceasta obligatie si sunt foarte stricti in privinta ei.
Corect, de altfel. Meditati cum ar fi ca in firma sa se produca un accident de munca si sa nu aveti trusa de prim ajutor. Situatia devine grava si sigur ca se termina cu procese.

Important!
Practic, nu exista firma care sa scape de obligatia de a avea trusa sanitara de prim ajutor. Ba mai mult, in cazul activitatilor industriale, agricole, de prestari servicii sau de proiectare-cercetare, trebuie sa existe una la cel mult 25 de angajati. Asadar, puteti primi amenda si pentru ca nu aveti suficiente truse sanitare de prim ajutor!

Ce trebuie sa contina

  • Trusa sanitara se compune dintr-o cutie din material plastic, cu colturi si muchii rotunjite, in care sunt depozitate instrumente si materiale sanitare, medicamente si materiale diverse.
  • Cutia trusei sanitare trebuie sa fie rigida, realizata din material plastic rezistent, cu marginile si colturile rotunjite. Ea trebuie:
  • sa asigure etanseitatea corespunzatoare pentru protejarea continutului fata de praf si umezeala printr-un sistem de inchidere ferm;
  • sa fie inscriptionata,vizibil de la o distanta de minimum 5 m, cu denumirea produsului si a furnizorului sau, dupa caz, a producatorului;
  • sa permita vizualizarea continutului sau sa aiba inscriptionata lista continutului;
  • sa fie dimensionata si compartimentata corespunzator, in vederea depozitarii si asigurarii integritatii componentelor.

Cine o foloseste

Odata ce ati achizitionat trusa medicala omologata, este bine sa aveti si personalul care lucreaza in firma instruit sa o si foloseasca, mai ales ca exista componente in aceasta trusa care ar putea sa-i bage pe multi in ceata.

Personalul trebuie instruit cu privire la siguranta si securitatea in munca, prin intermediul unui specialist care sa le explice oamenilor si detaliile cu privire la folosirea trusei medicale. Angajatii trebuie sa semneze, la finalul instruirii, dosarele de efectuare a instructajului pentru siguranta si securitatea in munca.

Sursa: Conta.ro

        Impreuna in lumea afacerilor