Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Aveti trusa sanitara de prim ajutor? Amenda este de 6000 de lei daca va lipseste

ImagineDaca nu aveti trusa sanitara de prim ajutor, sunteti pasibil de amenda de 6.000 de lei. Dar nu aici este cea mai mare buba. Problema adevarata este lungul sir de zile in care stai cu teama ca un accident se poate produce si nu ai trusa sanitara de prim ajutor. Si tot atatea zile stai si cu stresul ca daca vine un control ITM, iti iei amenda.

Si iti iei amenda pe buna dreptate. Daca nu ai trusa sanitara de prim ajutor, se considera ca iti pui angajatii in pericol de lipsa de ajutor atunci cand vor avea nevoie.

Trusa sanitara nu trebuie sa lipseasca din niciun birou. Va recomandam sa verificati daca aveti trusa omologata, valida, cu toate produsele in termenul de valabilitate si in format complet.

„Sunt situatii in care salvarea victimei e o chestiune de minute (atunci cand victima are o hemoragie foarte puternica, de exemplu) si cand un prim ajutor acordat in mod corect, pana la sosirea ambulantei, este pur si simplu vital. Marele avantaj al primului-ajutor tocmai in asta consta ca este primul, adica acordat imediat, pe loc. Un accident grav se poate produce chiar si intr-o firma care are 100% activitate de birou, cu atat mai mult intr-o firma ai carei angajati manipuleaza marfuri grele, lucreaza cu substante periculoase sau manevreaza diverse echipamente si utilaje.”, precizeaza specialistii din domeniu.

Sursa: www.clublegislatiamucii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor