Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Brosura online dedicate Zilei Europei ( 9 mai)

ziua.europei.2015Cu prilejul Zilei Europei (9 mai), Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a realizat pentru al treilea an consecutiv o broșură informativă dedicată evenimentului.

Ziua Europei este o celebrare a păcii și a unității în spațiul comunitar, data de 9 mai fiind aleasă după ce Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe, propune în 1950 crearea unei forme de coordonare politică, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui război în Europa. Dorința de stabilitate a lui Schuman a contribuit la ceea ce noi astăzi numim Uniunea Europeană. Ziua Europei este și o bună ocazie pentru ca cetățenii spațiului comunitar să vadă puțin în spatele ușilor celor mai mari instituții europene: Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene.

În acest an, porțile s-au deschis pe 2 mai, la Strasbourg și se vor deschide pe 9 mai, la Bruxelles și Luxembourg. De altfel, birourile locale ale Uniunii Europene din întregul spațiu comunitar, dar și din lume, organizează activități și evenimente pentru publicuri de toate vârstele.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe http://www.fonduri-ue.ro/comunicare/stiri/2894

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

        Impreuna in lumea afacerilor