Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Care sunt cele mai accesate masuri de finantare cu fonduri europene

fonduri-europene-640x330Fermierii romani si autoritatile publice au depus pana la acest moment 5.865 de proiecte cu finantare europeana, cu o valoare totala de 639,41 de milioane de euro, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), potrivit centralizarii realizate de AFIR.

In topul celor mai accesate masuri de finantare se afla Submasura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, unde au fost depuse 2.818 de proiecte, in valoare totala de 118 de milioane de euro.

O alta masura care a atras multe proiecte de finantare (998) cu fonduri europene nerambursabile a fost si Submasura 6.2 – „Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zone rurale”, valoarea totala a proiectelor depuse aici ridicandu-se la peste 59 de milioane de euro.

De asemenea, in topul celor mai accesate masuri din noul PNDR regasim si Submasura 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole”. In cadrul acesteia au fost depuse 617 de proiecte, cu o valoare totala de peste 236 de milioane de euro.

Fermierii romani au depus proiecte cu finantare europeana si pentru submasura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”: 609 de proiecte, in valoare totala de 9 milioane de euro.

Pe de alta parte, 501 de proiecte, in valoare totala de peste 76 de milioane de euro, au fost depuse pana acum si in cadrul Submasurii 6.4 – „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole”.

In ceea ce priveste submasura de finantare 4.1a – Investitii in exploatatii pomicole, in cadrul acesteia au fost depuse doar 11 proiecte, cu o valoare totala de circa 5,81 milioane de euro.

Referitor la proiectele ce vizeaza infrastructura agricola, pentru Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice” au fost depuse online 31 de cereri de finantare, in valoare totala nerambursabila de 29,74 milioane de euro. De asemenea, au fost solicitate 3,99 milioane de euro prin 3 proiecte depuse on-line pentru componenta de irigatii a Submasurii 4.3.

Pana la acest moment, AFIR a primit on-line 125 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de baza din mediul rural, depuse prin Submasura 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica”. Valoarea totala nerambursabila a acestora este de peste 132,17 milioane de euro.

Prin Submasura 7.6 „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural” s-au depus 3 proiecte in valoare de aproximativ 1 milion de euro.

De asemenea, alte 178 de proiecte ale autoritatilor publice locale au fost depuse in cadrul Submasurii 19.1 – „Sprijin pregatitor pentru dezvoltarea strategiilor de dezvoltare locala”, valoarea totala a proiectelor fiind aici de 2,4 milioane de euro.

In total, potrivit centralizarii AFIR, valoarea totala a proiectelor depuse in cadrul noului PNDR se ridica la suma de 640 de milioane de euro.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor