Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Care sunt conditiile de suspendare ale unui contract

 

salariatiLa intrebarea: Daca un angajat este in preaviz –concediere¬†individuala – si solicita si efectueaza concediu fara plata, aceste zile de concediu fara plata suspenda preavizul?
.Daca un angajat are contractul de munca suspendat pentru efectuarea concediului de crestere a copilului, ii mai maresc salariul minim brut pe economie de la 1 ianuarie?
Daca o angajata solicita suspendarea contractului pentru efectuarea concediului de crestere a copilului pentru 2 ani, suspendarea se face pana la data implinirii varstei de 2 ani inclusiv sau cu o luna inainte de aceasta? Si daca am procedat deja asa trebuie sa chem angajata cu o luna inainte de aceasta data avand in v edere ca nu va mai beneficia de indemnizatie pentru aceasta perioada?

Adriana Iancu, expert in legislatia muncii sustine ca:salariata in cererea depusa va mentiona perioada concediului pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani. Astfel veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor suspendarea contractului pana la implinirea copilului a varstei de 2 ani si nu de un an si 11 luni.Potrivit art. 11 din OUG 111/2010, salariata mama trebuie sa inregistreze, la unitate, cererea de revenire, cel mai tarziu la implinirea copilului a varstei de un an si 11 luni daca pe durata concediului pentru cresterea copilului nu se constata un handicap si daca tatal indeplineste conditiile pentru CCC.


Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor