Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cati fermieri urmeaza sa primeasca ajutorul de minimis pentru agricultura ecologica si ce suma este disponibila

agric.ecologica

Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) urmeaza sa primeasca in zilele urmatoare, din partea Ministerului Agriculturii, fondurile necesare pentru a acorda ajutoarele de minimis pentru agricultura ecologica. In urma alimentarii conturilor APIA, sumele vor fi apoi redistribuite fermierilor in drept.

Fondul total aproximativ pentru aceasta schema este de 10.600.000 de lei, suma fiind asigurata de la bugetul de stat. In urma realizarii situatiei centralizate, valoarea totala necesara pentru ajutorul de minimis acordat in agricultura ecologica este de 7,9 milioane de lei, bani care vor fi impartiti la 7.214 fermieri, conform datelor APIA, oferite la solicitarea StiriAgricole.ro.

In primavara acestui an, Executivul a adoptat o hotarare privind acordarea unui ajutor de minimis pentru agricultura ecologica. Sprijinul are ca scop compensarea pierderilor suferite de fermierii romani in perioada ianuarie – august 2014, din cauza fenomenelor meteorologice extreme.

Ajutorul de minimis pentru agricultura ecologica se acorda fermierilor care au indeplinit conditiile de eligibilitate in anul 2013, conform HG 759/2010, si care au depus cerere pentru exploatatii cu dimensiuni cuprise intre 0,30 ha si 5 ha, precum si intre 5,1 ha si 20 ha.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor