Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ce atitudine trebuie sa adopte un angajator in cazul nerespectarii preavizului

Sfaturi-pentru-IMM--Angajati-cea-mai-buna-persoana-pentru-firma--nu-pentru-job-La intrebarea :daca exista vreo lege care sa protejeze angajatorul in cazul nerespectarii   preavizului?

De exemplu : Angajez o persoana si dupa 2 saptamani apare cu demisia in care specifica incetarea contractului de munca incepand cu urmatoarea zi. Cum pot sa il constrag ca acesta sa nu plece si sa isi respecte perioada preavizului? As putea pune in Regulamentul de Ordine Interioara o decizie privind acest fapt?

Adriana Iancu, expert in legislatia muncii sustine ca:Respectarea termenului de preaviz este singura conditie impusa de lege salariatului care demisioneaza, care nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare in cazul salariatilor cu functii de executie, respectiv 45 de zile lucratoare in cazul salariatilor cu functii de conducere.

Daca angajatul decide sa nu mai vina la serviciu, acest lucru poate duce la amanarea efectiva a datei de la care va inceta contractul, salariatii putand fi chiar sanctionati disciplinar pentru nerespectarea preavizului.
Oricand pe durata termenului de preaviz, aveti posibilitatea demararii unei cercetari disciplinare impotriva salariatului demisionar.
Regulamentul intern trebuie sa cuprinda dispozitii privind abaterile disciplinare si sanctiunile aplicate.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor