Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ce măsuri se iau dacă angajatul nu respecta procedurile SSM ?

protectia munciiCe se intampla in cazul angajatilor care, desi au fost instruiti corespunzator, nu respecta procedurile de lucru in domeniul SSM. Cum pot fi acestia penalizati daca deja au fost avertizati si refuza sa utilizeze echipamentele de lucru? Chiar daca accidentele sunt minore, acestea trebuie prevenite. Vrem ca toti angajatii nostri sa respecte procedurile de lucru in domeniul SSM.

Conform specialistilor, vom tine cont de prevederile Legii nr. 319 din 2006 a sanatatii si securitatii in munca. Asadar, fiecare lucrator trebuie sa munceasca in conformitate cu pregatirea si instruirea sa, precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala atat propria persoana, cat si alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.

Dupa cum bine stim, lucratorii sunt obligati sa utilizeze corect masinile, aparatura, uneltele, substantele periculoase, echipamentele de transport si alte mijloace de productie. Mai mult, sunt obligati sa utilizeze corect echipamentul individual de protectie acordat si, dupa utilizare, sa il inapoieze sau sa il puna la locul destinat pentru pastrare.

Si nu neglijam faptul ca lucratorii sunt obligati sa comunice imediat angajatorului si/sau lucratorilor desemnati orice situatie de munca despre care au motive intemeiate sa o considere un pericol pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, precum si orice deficienta a sistemelor de protectie.

Asadar, abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici.

Angajatorul va putea sanctiona salariatul daca in urma cercetarii disciplinare se stabileste ca acesta se face vinovat de nerespectarea normelor concrete de protectia muncii prevazute in Regulamentul intern

Sursa: PortalCodulMuncii.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor