Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ce risca Romania daca nu va rezolva cat mai repede problema ecarisajului

managementul-fermei-640x330Comisia Europeana ar putea deschide impotriva Romaniei procedura de infringement, daca tara noastra nu va realiza cat mai repede un sistem pentru colectarea cadavrelor animalelor, a anuntat recent Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte.

„Romania risca sa intre in infringement, pana la sfarsitul acestui an, daca nu rezolva problema ecarisajului. Romania a fost atentionata, sunt institutii, si aici ma refer la Ministerul Agriculturii, Autoritatea Nationala Sanitara Veterninara si pentru Siguranta Alimentelor, care trebuie sa implementeze cat mai repede un sistem pentru ceea ce inseamna colectarea cadavrelor, in special pentru animalele mari”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat un bilant al activitatii sale in fruntea Ministerului Agriculturii.

In legatura cu aceasta problema, Daniel Botanoiu a afirmat ca ecarisajul ar putea fi asigurat in tara noastra fie prin concesionare catre companii private, fie prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ)

„Pentru ecarisaj exista doua variante. Fie mergem pe sistemul privat, sa concesionam aceasta activitate, fie propunerea pe care noi am inaintat-o grupului de lucru si anume sa realizam aceasta activitate prin intermediul ANARZ, pentru ca la nivel de teritoriu avem in fiecare judet oficiile judetene, avem spatiile de depozitare. Evident ca ele trebuie amenajate, trebuie dotate cu frig, astfel incat sa putem depozita in conditii de siguranta toate aceste cadavre din gospodariile populatiei”, a explicat recent Daniel Botanoiu.

Oficialul din MADR a mai mentionat ca propunerea ca ecarisajul sa fie realizat prin ANARZ a venit in sprijinul autoritatilor locale care au anuntat ca nu pot incheia separat 3.600 de contracte, fiecare cu o unitate de incinerare, astfel incat sa asigure in conditii optime aceasta activitate la nivel local.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor