Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ce spune seful APIA despre eliberarea adeverintelor de credit pentru crescatorii de bovine si ovine A

sacrificarile-de-bovine-si-productia-de-carne-in-august-2913-640x330Crescatorii de bovine si ovine asteapta de mai bine de o luna ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sa le elibereze adeverintele in baza carora pot solicita credite bancare.

Potrivit sefului APIA, Mihai Putintei, institutia lucreaza momentan la elaborarea acestor conventii, nefiind mentionata o data clara cu privire la eliberarea lor catre fermieri.

„In ceea ce priveste incheierea Conventiilor privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic (ANTZ) la speciile bovine si ovine/caprine, va informam ca APIA lucreaza in prezent la elaborarea conventiilor in vederea eliberarii adeverintelor pentru fermierii care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile care doresc incheierea acestor tipuri de conventii”, este raspunsul APIA la o solicitare adresata de redactia StiriAgricole.ro.

Crescatorii de bovine care au depus cereri in cadrul schemei de Ajutoare Nationale Tranzitorii (ANT), vor putea lua credite pe baza adeverintelor eliberate de APIA, suma inscrisa in adeverinta fiind de 300 lei/cap de animal.

Bancile cu care MADR a incheiat protocoale de colaborare vor credita pana la 90 % din valoarea adeverintei, astfel ca suma pe care fermierii o vor putea primi sub forma de credit pentru fiecare animal din schema de ajutor va fi de 270 de lei.

APIA le recomanda potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga banca numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca creditoare, pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor