Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

CE urmeaza sa aprobe noul Program Operational pentru Pescuit pana la mijlocul lunii noiembrie

pescuit_pescar_peste_78544400Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POP-AM) 2014-2020 ar putea fi aprobat de Comisia Europeana pana la mijloc lunii februarie. In acest context, Romania ar putea deschide o prima masura de finantare pana la finele anului, a anuntat secretarul de stat in MADR, George Turtoi, pentru Agerpres.

“Noul Programul Operational pentru Pescuit ar putea sa fie aprobat de Comisia Europeana pana la jumatatea lunii noiembrie, iar pana la finele acestui an sa lansam deja o prima sesiune. Este vorba de sprijinul pregatitor pentru Grupurile de Actiune Locala pentru Pescuit (FLAG), echivalentul Grupurilor de Actiune Locala (GAL) din PNDR, urmand ca in ianuarie sa dam drumul la toate celelalte masuri din noul program pentru pescuit”, declarat George Turtoi, pentru sursa citata.

Prin noul POP-AM 2014 — 2020, Romania dispune de fonduri europene in valoare de 168,4 milioane de euro, in timp ce actuala perioada de programare a avut un buget de 261,5 milioane de euro.

In mare parte, noul program este structurat tot pe cinci axe, ca si cel actual, iar acvacultura va ramane una dintre masurile importante, cu 50% din fondurile alocate intregului program. Celelalte fonduri vor fi orientate catre reamenajarea porturilor de pescuit sau dezvoltarea comunitatilor locale, mai informeaza Agerpres.

 Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor