Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cele mai bune firme sunt premiate la Gala Laureatilor Topului Firmelor din Judetul Bacau

10Anual, Camerele de Comert si Industrie din Romania, impreuna cu comunitatile de afaceri din fiecare judet si la nivel national cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, au obligatia legala de a organiza evenimente de evidentiere si promovare a firmelor clasate in Topurile Firmelor, obligatie impusa de Legea nr. 335/2007.

Evenimentele, ajunse la a 24 – a editie, au devenit unele de traditie, au ca scop incurajarea spiritului antreprenorial, aprecierea celor mai bune rezultate obtinute in fiecare judet si la nivel national, precum si capacitarea decidentilor administrativi si politici pentru realizarea conditiilor necesare initierii, dezvoltarii si internationalizarii afacerilor.

In urma analizei indicatorilor economico – financiari din anul 2016, conform metodologiei de realizare a Topului Firmelor, din cele 10.591 de firme cu activitate din judetul Bacau, au fost eligibile 7.148 firme, iar pe primele 5 locuri s-au clasat 1.042 firme, structurate pe domenii / subdomenii de activitate si pe grupe de marime specifice intreprinderilor: microintreprinderi, intreprinderi mici, mijlocii, mari si foarte mari, astfel:

 • Agricultura,                     54 firme
 • Industria Alimentară,      47 firme
 • Industria Ușoară,            50 firme
 • Industria Lemnului,         62 firme
 • Industriei Prelucratoare, 93 firme
 • Constructii,                     136 firme
 • Comert,                           269 firme
 • Transporturi,                    56 firme
 • Turism,                             70 firme
 • Servicii,                            205 firme.

Clasamentul este intocmit pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră de Comert la nivel de judeţ. Topul analizează urmatorii indicatori: cifra de afaceri, profitul, rata profitului, productivitatea muncii, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat si numarul de salariati.

De asemenea, sunt luate in considerare calitatea de membru al Camerei de Comert si Industrie si gradul de participare la evenimentele comunitatii de afaceri in anul 2016.

Au fost admise în top firmele care îndeplinesc simultan următoarele condiţii cu privire la datele din bilanţurile contabile depuse pentru anul 2016:

 • numarul de salariati – min. 2;
 • profit din exploatare pozitiv;
 • cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor şi minim 250.000 lei în cazul celorlalte categorii de marime.

Comunicarea publica a clasamentelor, recunoașterea si aprecierile comunității de afaceri, ale autoritatilor si institutiilor publice, precum si ale intregii comunitati bacauane pentru cele mai performante companii ale judetului Bacau, vor avea loc vineri, 24 noiembrie, ora 17.00, la Sala Ateneu Bacău, in cadrul

GALEI LAUREATILOR TOPULUI FIRMELOR DIN JUDETUL BACAU

Editia a 24 – a, 2017

Gala Laureatilor Topului Firmelor Bacău reprezinta evenimentul de business al comunitatii de afaceri băcăuane dedicat societatilor comerciale care, prin rezultatele lor, reusesc ca de la un an la altul sa aduca plus valoare economiei bacauane.

Alături de întreprinzătorii și managerii firmelor clasate in TOP, la eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, colaboratori și parteneri ai comunitatii de afaceri din judetul Bacau care, prin atitudinea și profesionalismul pe care îl manifestă în activitatea desfășurată, sprijină interesul firmelor și al economiei băcăuane.

Festivitatea se va finaliza cu Receptia organizata la Restaurantul Decebal, unde reprezentantii firmelor au posibilitatea sa identifice noi parteneriate si oportunitati de afaceri si sa realizeze o mai buna comunicare cu reprezentantii autoritatilor si institutiilor publice.

        Impreuna in lumea afacerilor