Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cerere de propuneri de proiecte pentru politici sociale inovatoare in domeniul serviciilor sociale

Poze-Brosura-141Comisia Europeana a lansat o cerere de propuneri de proiecte privind inovarea politicilor sociale pentru realizarea unor reforme strategice in vederea crearii serviciilor sociale integrate.

Comisia Europeana isi propune crearea de parteneriate intre diferiti actori activi in domeniu – administratii publice, companii/IMM-uri si societatea civila, in special de la nivel local, care pot contribui prin masuri inovatoare de reformare la realizarea unor servicii sociale integrate si la eficientizarea reincadrarii somerilor pe termen lung.

Propunerile de ajutor pentru participarea femeilor la piata fortei de munca sunt incurajate. Apelul sprijina inovatiile strategice implementate la scara mica si in conditii care sa permita masurarea impactului inainte de a le reproduce la scara mai mare, in cazul in care rezultatele se dovedesc concludente.

Aceasta abordare permite factorilor de decizie politica si furnisorilor de servicii sociale sa adune dovezi solide cu privire la efectele unei inovatii strategice specifice si sa determine ce functioneaza si ce nu la nivelul comunitatii respective.

Programul EASI in toate aspectele si actiunile sale are ca scop:

  •  sa acorde o atentie deosebita grupurilor vulnerabile, in special tinerilor;
  •  sa promoveze egalitatea intre femei si barbati;
  • sa reduca discriminarea pe criterii de sex, rasa sau origine etnica, religie sau convingeri, handicap, varsta sau orientare sexuala;
  • sa promoveze un nivel ridicat de locuri de munca durabile si de calitate, sa asigure o protectie sociala adecvata si decenta si sa lupte impotriva somajului pe termen lung, saraciei si excluziunii sociale.

Durata indicativa a implementarii: 24 – 36 de luni.

Pot depune proiecte: orice entitate implicata in servicii sociale: autoritati publice, parteneri sociali, universitati, ONG-uri, intreprinderi de economie sociala, companii/IMM-uri, etc.

Pentru a participa la aceasta cerere de propuneri de proiecte ca si coordonator/beneficiar principal, entitatile private sau ale societatii civile trebuie sa faca dovada unei activitati in domeniu de minimum 5 ani.

Bugetul alocat este de 10.800.000 euro; se acorda pana la 80% cofinantare si cofinantari cuprinse intre 750.000 si 2.000.000 euro/proiect.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 16 noiembrie 2015.

Descarca Ghidul de finantare

Detalii suplimentare se pot obtine contactand Centrul de Dezvoltare Proiecte si Finantare Afaceri din cadrul CCI Bacau,la telefon 0234-570010 sau pe email la adresa office@ccibc.ro persoana  de contact Remus Pascu,director.

Sursa: http://www.finantare.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor