Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Reducerea taxelor vamale pentru exportatori

airliner with a globe and autoloader with boxes in a container

In cadrul contractelor referitoare la operațiuni de export extracomunitar, pentru a beneficia de scutire de taxe vamale și formalități vamale rapide, exportatorul trebuie să facă dovada originii mărfurilor cu un certificat de origine, alaturi de celelalte documente de livrare.

Astfel, firmele care realizează export în țările cu care Uniunea Europeană are încheiate Acorduri Vamale și doresc să beneficieze de avantajele pe care le oferă originea preferențială a mărfurilor exportate, se pot adresa Camerei de Comert si Industrie Bacau, prin Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau, pentru obținerea certificatelor de origine a mărfurilor.

În baza prevederilor art.4, alin. e) din Legea 335/2007, Camera de Comerț și Industrie Bacău este organismul abilitat pentru a elibera certificate de origine a mărfurilor.

Actele necesare pentru eliberarea unui certificat de origine sunt următoarele:

  • declarația de origine;
  • factura externă;
  • packing list / specificație de ambalare, care să precizeze greutatea brută / netă;
  • acreditiv și / sau contract;
  • împuternicire / delegație;
  • alte documente care să ateste originea: certificat de origine străin, declarație vamală, fișă tehnologică a produsului etc.

Pentru mai multe detalii privind eliberarea certificatelor de origine va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau, persoana de contact Andreea PRISECARU la tel 0757499813, e-mail office@ccibc.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor