Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

China isi propune sa elimine subventiile pentru porumb

porumb-stiuletiOficialii chinezi au anuntat recent ca doresc sa elimine subventiile pentru porumb, o actiune care ar trebui sa scada preturile pe piata interna, precum si sa reduca cererea de inlocuitori de porumb, scrie publicatia AgriMoney.com.

„Agricultorii urmeaza sa nu mai fie subventionati prin preturi sustinute”, a declarat directorul adjunct al Grupului de Lucru Central Rural, Chen Xiwen, potrivit publicatiei People’s Daily, care este detinuta de catre Partidul Comunist Chinez.

In prezent, pretul porumbului chinez se situeaza de doua ori deasupra nivelului international, datorita sprijinului guvernamental. Aceasta sustinere a pretului a creat insa stocuri mari de produse agricole. Rezervele de cereale combinate ale Chinei se afla la un nivel record de 500 de milioane de tone, porumbul atingand o rezerva de peste 200 de milioane de tone.

China doreste sa reduca preturile la porumb pentru a diminua importul inlocuitorilor pentru aceasta planta.

Cu toate acestea, China va continua sa importe cantitati importate de sorg sau orz, aceste plante nefiind supuse restrictiilor. In septembrie 2015, importurile de sorg ale Chinei au atins un nivel record de 10,2 milioane de tone. Cresterea este una semnificativa, avand in vedere ca in urma cu patru ani importurile de sorg erau de circa 4.000 de tone.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor