Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

“Clusterele, vectori ai dezvoltării lanțurilor de valoare adăugată în Regiunea Dunării” - Conferința internațională

yyuuAsociația Clusterelor din România – CLUSTERO, prin intermediul Consorțiului Clusterelor din Regiunea de Sud Est are onoarea de a vă invita să participați in perioada 05 – 06 octombrie 2016,  la conferința internațională – “Clusterele, vectori ai dezvoltării lanțurilor de valoare adăugată în Regiunea Dunării”, cu accent pe domeniul bioeconomiei.

Clustere. Strategia Dunării. Bioeconomie

Decalajul de competitivitate existent între țările din Estul Europei (printre care și România) și cele din Vestul Continentului are ca principale cauze gradul de inovare și de internaționalizare la nivelul întreprinderilor mici și mijlocii.

În acest context, integrarea clusterelor din România în lanțuri de valoare internaționale și multisectoriale reprezintă una dintre soluțiile viabile în procesul de “catch up” din punct de vedere al inovării.

Regiunea Dunării reprezintă un cadru propice acestei abordări deoarece reunește țări și regiuni aflate în diverse stadii de dezvoltare. Mai mult bioeconomia este unul dintre sectoarele cu potențial de excelență pentru România, având în vedere resursele și competentele existente în domenii precum energia, mediul, agricultura, securitatea și siguranța alimentară.

Manifestarea se bucură de prezența unor prestigioși reprezentanți ai organismelor europene reprezentative, institute de cercetare, universități, firme, clustere.

Brokeraj B2B, C2C

Pe lângă înaltul caracter științific și informativ, conferința națională a clusterelor are un puternic caracter aplicativ, înlesnind întâlnirile de afaceri bilaterale între firmele și clusterele europene participante în cadrul sesiunii de brokeraj derulată cu sprijinul Enterprise Europe Network.

Inscrierea la brokeraj este posibila prin completarea profilului de cooperare accesand site-ul http://businesspulse.ro/galati-brokerage/.

Oferta de promovare

Conferința vă oferă posibilitatea promovării produselor, tehnologiilor, serviciilor și competențelor dvs la nivel internațional ce are drept scop intrarea în parteneriate strategice la nivel dunărean. Avem în vedere printre altele Horizon 2020, COSME, INTERREG Danube. In cadrul conferinței este dedicat un timp special vizitării standurilor.

Oferta de promovare este disponibila online.

Informatii utile

Conferința se va ține în limba engleză conform programului. Sesiunile plenare vor beneficia de traducere.

Participarea este gratuita.

Formularul de înregistrare la conferință este disponibil online accesand link-ul http://www.afaceri.ro/afaceri-ro-galati- conference-2016/ si poate fi transmis până la data de 15 septembrie 2016.

Pe site-ul conferinței găsiți informații utile cu privire la locația evenimentului și posibilități de cazare în Galați. Online regasiti formularul de rezervare la hoteluri agreate.

Pentru detalii suplimentare, va sta la dispozitie dl.Flaviu Iorgulescu, tel: 0723 531741,  mail: marketing@inpulse.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor