Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de 935 milioane de euro pentru IMM-urile romanesti

comisiaComisia Europeană a anunțat pe 27 august, aprobarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

Sprijinul public va lua forma unor subvenții directe pentru capital circulant și investiții în producție și va fi cofinanțat prin Fondul european de dezvoltare regională. Măsura se va adresa întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urilor) care își desfășoară activitatea în anumite sectoare și anumitor întreprinderi mari care au legătură cu IMM-urile eligibile, care au avut de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Obiectivul schemei este acela de a furniza lichidități respectivelor societăți comerciale, permițându-le astfel să își continue activitățile, să înceapă să investească și să își mențină forța de muncă.

Comisia a constatat că schema destinată României este conformă cu condițiile care prevăd, în cadrul temporar, în special că subventiile directe nu vor depasi:

a) 100.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în sectorul agricol primar;
b) 120.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului sau al acvaculturii;
c) 800.000 de euro per societate care își desfășoară activitatea în toate celelalte sectoare.

Schema se va aplica până la 31 decembrie 2020.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

        Impreuna in lumea afacerilor