Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Comisia Europeana a stabilit masurile de sprijin pentru producatorii de legume si fructe din Romania

cumpar-fructe-si-legume-satu-mare-4In urma prelungirii embargoului Federatiei Ruse impus produselor agroalimentare ale Uniunii Europene, Comisia Europeana a stabilit masurile de sprijin exceptional cu caracter temporar suplimentar pentru producatorii din sectorul fructe si legume prin adoptarea Regulamentului Delegat (UE) 1369/2015 al Comisiei din 7 august 2015 de modificare a Regulamentului Delegat (UE) nr. 1031/2014 de stabilire a unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar suplimentare pentru producatorii de anumite fructe si legume.

Cantitatea repartizata Romaniei este de 3.000 tone. Perioada aplicarii acestor masuri exceptionale este de la data de 8 august 2015 si pana la data epuizarii cantitatii de 3.000 tone sau pana la data de 30 iunie 2016.

Masurile pentru care se acorda despagubire din fonduri UE sunt cele prevazute la art. 1 alin. (1) din Regulamentul Delegat (UE) 2015/1369 al Comisiei, respectiv retragerile de pe piata si nerecoltarea si recoltarea inainte de coacere. Beneficiarii acestor masuri de sprijin pot fi organizatiile de producatori precum si producatorii de fructe si legume care nu sunt membri ai unei organizatii de producatori.

In conformitate cu prevederile art. 411 alin. (7) din ordinul nr.694/2008 cu modificarile si completarile ulterioare, destinatiile permise pentru produsele retrase sunt distributia gratuita, distrugerea, utilizarea sub forma de hrana proaspata sau procesata pentru animale, compostare.

Produsele vizate, in conformitate cu Regulamentul UE, sunt: tomatele, morcovii, ardeii, varza alba, conopida, castravetii, ciupercile, merele, perele, fructele rosii, strugurii de masa, kiwi, lamaile, piersicile si nectarinele.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va monitoriza zilnic cantitatile de produse care fac obiectul masurilor mentionate mai sus si va sista aplicarea acestor masuri la data epuizarii cantitatii alocate Romaniei.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor