Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Completarea Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura - dezbatere publica

04_combina_shutterstock_06Senatul Romaniei a lansat in dezbatere publica Proiectul de lege pentru completarea Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura.

Societatile agricole infiintate conform prevederilor Legii nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura sunt societati de tip privat, cu un numar nelimitat si variabil de asociati, avand ca obiect exploatarea agricola a pamantului, uneltelor, animalelor si a altor mijloace aduse in societate, precum si realizarea de investitii de interes agricol.

Societatile agricole infiintate in baza legii sus mentionate nu au caracter comercial.

Societatile comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale sunt societati pe actiuni cu capital format din parti sociale de valori egale.

Fata de societatile agricole infiintate in baza Legii nr. 36/1991, societatile comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990 au urmatoarele avantaje:

  • posibilitati multiple de dezvoltare si finantare a activitatii si anume: posibilitatea constituirii capitalului prin subscriptie publica, listarea companiei la Bursa de Valori si posibilitatea atragerii capitalurilor fragmentate;
  • transmiterea mai simpla a actiunilor;
  • actionarii raspund de obligatiile asumate de societate numai in limita valorii actiunilor subscrise.

Avand in vedere faptul ca transformarea unei societati agricole in societate comerciala necesita formalitati multiple pentru infiintare, in comparatie cu alte forme organizatorico-juridice, prin acest proiect de lege de modificare a Legii nr. 36/1991 se ofera posibilitatea ca societatile agricole sa poata fi transformate in societati agricole pe actiuni printr-o procedura mai simpla.

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 24 iunie 2015.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

1. On-line, la sectiunea:

2. Direct, contactand  Biroul Relatii cu Membri si Institutii.

        Impreuna in lumea afacerilor