Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Comunicare decizie de sanctionare

concediereLa intrebarea: urmare a cercetarii disciplinare, salariatul cercetat intra in incapacitate temporara de munca. Avand in vedere faptul ca decizia de sanctionare trebuie comunicata in termen de 5 zile de la emiterea ei, cu respectarea celorlalte termene: de 30 de zile de la constatarea abaterii, dar nu mai tarziu de 6 luni de la savarsirea faptei, se trimite prin posta. Salariatul nu o ridica, nici prima, nici a doua oara, tergiversand astfel indeplinirea formalitatilor legale. Ce risca salariatul? Ce solutii are angajatorul de a-i comunica decizia?

Ariana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca: pentru a produce efecte, decizia de sanctionare trebuie comunicata salariatului.Termenul este de cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii ei.Comunicarea se poate face prin doua modalitati.
Prima consta in predarea deciziei salariatului, a doua modalitate este utilizata cand salariatul refuza primirea, decizia se trimite prin posta prin scrisoare recomandata la domiciliu, care se gaseste in dosarul de personal. Nu are nicio relevanta daca salariatul nu se gaseste la acel domiciliu indiferent din ce motiv, nici ca el refuza primirea.In aceste ipoteze comunicarea se considera indeplinita.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor