Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Conditii de eligibilitate pentru obtinerea de „plati pentru inverzire” prin Fondul European de Garantare Agricola

imagesIn perioada 2015-2020, 30 la suta din banii alocati anual Romaniei din FEGA vor merge catre plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, cunoscuta si ca „plata pentru inverzire”.

Plata pentru inverzire se acorda fermierilor eligibili pentru plata unica pe suprafata si care, incepand cu 1 ianuarie 2015, vor fi obligati sa aplice, pe toate terenurile eligibile la plata, urmatoarele practici agricole benefice pentru clima si mediu: diversificarea culturilor, mentinerea pajistilor permanente existente la nivel national si pastrarea unei zone de interes ecologic.

Fermierii certificati ecologic beneficiaza implicit de plata pentru inverzire pentru suprafetele in conversie/certificate. La fel si fermierii care au intreaga exploatatie cu culturi permanente.

Exploatatiile aflate integral sau partial in zone de conservare a habitatelor naturale si a speciilor de fauna si flora salbatica vor primi plata pentru inverzire daca aplica practicile obligatorii, in masura in care aceste practici sunt compatibile, in exploatatia in cauza, cu obiectivele de conservare.

Cuantumul platii pentru inverzire se calculeaza anual prin impartirea plafonului de 30 la suta din alocarea anuala din FEGA la numarul total de hectare eligibile.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor