Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Conferinta “Aderarea Romaniei la zona EURO”, Bucuresti

214e3dd193bb318dbfeb9899dc202c0aIn data de 24 februarie 2015, va avea loc la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Conferinta

“Aderarea Romaniei la zona EURO – pasii pana sa intram si ce urmeaza dupa”

Evenimentul isi propune sa abordeze problema trecerii Romaniei la zona euro, un moment istoric crucial, pentru economia si societatea romaneasca, presupunand insa o foaie de parcurs, un calendar al masurilor necesare, astfel incat sa se atenueze efectele colaterale ale acestui pas.

Moderatorii intalnirii vor fi:

  • Leonard ORBAN – fost Comisar European, fost ministru pentru afaceri europene, fost negociator – sef pentru adresarea Romaniei la UE
  • Valeriu LAZEA, Economist – Sef Banca Nationala a Romaniei
  • Lucian Croitoru, consilier de problem de politica monetara al guvernatorului BNR
  • Ionut Dumitru – Presedintele Consiliului Fiscal
  • Radu Craciun – economist-sef al BCR (grupul Erste)

Vor fi abordate urmatoarele subiecte:

  • Decizia politica de aderare la zona euro in orizontul 2019-2010 a fost asumata de clasa politica, Romania sta bine la 9 din cei 11 indicatori de convergenta nominala. Chestiunea principala sunt problemele serioase de convergenta reala si politcile necesare pentru ameliorarea ei, in conditiile unei divergente interne severe intre diferitele regiuni ale tarii.
  • Problema de legislatia necesara aderarii la zona euro.
  • La ce sa se astepte economia si societatea: care sunt riscurile de a adopta moneda euro inainte de-a fi pregatiti; care sunt problemele de competitivitate pentru mediul de afaceri si de putere de cumparare pentru societate in cazul ca nu va fi ameliorate convergenta reala.

Conferinta va avea loc incepand cu ora 09.30, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, din Bd. Octavian Goga, nr.2, Bucuresti.

Inscrierile se realizeaza prin completarea formularului de participare on-line.

Participarea la eveniment este gratuita, in limita locurilor disponibile.

Pentru informatii suplimentare va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau la tel 0234.57.10.70, int. 120, email office@ccibc.ro, Petronela STEFAN, Director, mobil 0748/886.428.

        Impreuna in lumea afacerilor