Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

DIMENSIUNILE ASCUNSE ALE UNIVERSULUI - conferinta.
Universitatea "George Bacovia", Bacau, 12 iunie 2019, ora 17.00

universeBMiercuri, 12 iunie 2019, începând cu ora 17.00, profesorul universitar dr. Emilian Dudaş este invitatul Universităţii “George Bacovia” şi al Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău, să susţina o  conferinţă despre dimensiunile necunoscute ale universului.

Distinsul invitat Emilian Dudaș este profesor universitar dr. la École Polytechnique-Palaiseau, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică (CNRS) din Franţa și membru al Centrului de Fizică Teoretică.

Tema conferinţei, „Dimensiunile ascunse ale Universului“, face trimitere la teoria stringurilor, care implică ideea unificării celor două teorii fundamentale ale Universului, mecanica cuantică cu teoria generală a relativității. Există cu adevărat aceste corzi pe care să le fi folosit Universul ca să compună simfonia care înseamnă viața și întreaga noastră existență? Și, dacă aceste dimensiuni suplimentare există, iar noi nu am reușit încă să le vedem, cum putem să o facem și unde ar trebui să le căutăm? Profesorul Emilian Dudaș va răspunde la aceste întrebări la prima Conferință de acest gen organizată în Bacău, oraşul profesorului.

Conferinţa este dedicată aniversării a 100 de ani de existenţă a statului naţional român şi a 130 de ani de la dispariţia poetului naţional Mihai Eminescu, precedând în acest sens simpozionul national “Eminescu – 130. Adevăruri interzise” care va avea loc joi, 13 iunie 2019, la ora 13,00, în aula “Moldova” a Universităţii “George Bacovia” din Bacău şi la care, de asemenea, sunteţi aşteptaţi.

Emilian Dudaș s-a născut în 1965 la Lupeni unde părinţii băcăuani lucrau la acea vreme, a absolvit Liceul Teoretic “George Bacovia” din Bacău în anul 1983 şi în 1988 Facultatea de Fizică a Universității București. A urmat studii doctorale la Universitatea Paris-Sud, Orsay, unde și-a susţinut teza în 1994, cu profesorul Pierre Binétruy, un recunoscut specialist în domeniul Cosmologiei și unul dintre fondatorii Laboratorului de Astroparticule și Cosmologie. În 2013, profesorul Emilian Dudaş, care are cetăţenie română şi franceză, a primit Premiul Gay-Lussac-Humboldt pentru Cercetare și Royal Society International Exchanges Award 2017-2018 pentru activitatea sa de profesor. Este membru al Comitetului Consultativ al „Southern European Network in Mathematical and Theoretical Physics“ și Membru al Science and Technology Facilities Council (STFC) al Marii Britanii.

Organizatori ai aceste conferinţe sunt Universitatea “George Bacovia” Bacău şi Camera de Comerţ şi Industrie Bacău în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău.

Intrarea la conferinţă se face miercuri, 12 iunie 2019, de la ora 16.30, accesul fiind gratuit şi în limita locurilor disponibile.

Organizatorii invită persoanele interesate să participle la acest eveniment, fiind o bună ocazie de a cunoaşte unele din cele mai interesante descoperiri în domeniul marilor structuri cosmice unde forţa dominantă este gravitaţia.

        Impreuna in lumea afacerilor