Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consiliul Europei: Majorarea bugetului cu 6,2 miliarde EUR pentru 2020 in contextul crizei provocate de pandemia de Covid-19

ConsiliuConsiliul a convenit pe 11 septembrie să suplimenteze bugetul UE pentru 2020 cu 6,2 miliarde EUR pentru a aborda impactul crizei provocate de pandemia de COVID-19 și pentru a finanța, printre altele, strategia privind vaccinurile.

Bugetul revizuit suplimentează plățile pentru Instrumentul de sprijin de urgență (ESI) cu 1,09 miliarde EUR pentru a asigura dezvoltarea și distribuirea unui vaccin împotriva COVID-19.

De asemenea, proiectul de buget rectificativ nr. 8 suplimentează cu 5,1 miliarde EUR plățile pentru Inițiativa pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII) și Inițiativa plus pentru investiții ca reacție la coronavirus (CRII+). Banii vor fi folosiți pentru a acoperi nevoile suplimentare de finanțare din domeniul coeziunii prevăzute până la sfârșitul anului.

Se preconizează că, în cadrul sesiunii sale plenare din 14-17 septembrie 2020, Parlamentul European va conveni asupra poziției sale privind propunerea de proiect de buget rectificat, urmand ca dupa ajungerea la un acord, sa intre în vigoare.

Sursa: Consiliul Europei

        Impreuna in lumea afacerilor