Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Constructorii bacauani de TOP la ceas de bilant

In acelasi cadru special, de sarbatoare, cu care s-au obisnuit de-a lungul anilor, constructorii de TOP vor fi evidentiati si premiati la FESTIVITATEA TOPUL FIRMELOR BACAU, aflata la editia a XXII a si organizata de Camera de Comert si Industrie, in data de 18 noiembrie a.c. la Sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora Bacau.

Criteriile de clasare in TOP tin seama de rezultatele financiare ale firmelor obtinute in anul fiscal 2014.

Datele statistice arata ca sectorul constructiilor in Romania a  scazut cu 10% in 2014, fata de 2013, inregistrand cea mai mare scadere din Uniunea Europeana.

Cauzele principale ale scaderii activitatii in constructii, dupa opinia specialistilor in domeniu, tin in principal de:

  • tendintele de scadere a investitiilor guvernamentale in lucrari publice;
  • gradul scazut de accesare a fondurilor europene;
  • datoriile Statului către firmele din constructii;
  • condiţiile discriminatorii aplicate firmelor româneşti în cadrul proceselor de licitaţii vizând lucrări finanţate din fondurile publice.

In judetul Bacau functioneaza 10.052 de firme, din care 1.237 firme au activitate in domeniul constructiilor, cu o pondere de 12,31% din total.

Tendinta de scadere a indicatorilor s-a manifestat si la nivelul judetului Bacau, rezultatele inregistrate demonstrand acest lucru.

Judetul Bacau

SectiuneNr. firme activeCifra afaceri (mil. euro)Profit brut (mil. euro)Nr. salariati
Constructii 20141.237344.0832.1810.819
Constructii 20131.105483.9451.9411.088

Se observa ca in afara cresterii numarului de firme active care arata apetitul antreprenorilor pentru deschidere afaceri in acest domeniu, toti ceilalti indicatori: cifra de afaceri, profit si numar de salariati sunt in scadere.

In pofida unor conditii destul de grele pentru firmele care activeaza in domeniu, constructorii din judetul Bacau au obtinut rezultate notabile in anul fiscal 2014, multe din firmele premiate in anii precedenti rezistand pe locurile de top ocupate anii trecuti.

Conform metodologiei, din cele 1.237 de firme cu activitate in constructii au inregistrat profit si au indeplinit conditiile de eligibilitate un numar de 853, din care sunt clasate pe primele 3 locuri in TOPUL FIRMELOR BACAU 130 de firme, repartizate pe subdomenii si grupe de marime: microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii, intreprinderi mari si intreprinderi foarte mari.

Este de remarcat faptul ca firmele clasate in top detin 64% din totalul cifrei de afaceri de 344,08 mil euro realizata in domeniul constructiilor in judetul Bacau si 59% din numarul total de 10.819 salariati angajati in constructii.

Detalii despre metodologia de evaluare a nivelului de performanta al firmelor, programul evenimentului si stiri despre eveniment sunt disponibile pe site-ul www.topulfirmelorbacau.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor