Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consultantii ar trebui sa detina o certificare pentru accesarea fondurilor europene

certificariMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, este de parere ca o certificare a consultantilor pentru accesarea fondurilor europene este o masura benefica, prin care ambele parti, atat agentul economic, cat si beneficiarul, ar avea de castigat.

„Mi-as fi dorit sa avem la nivel national, nu doar pe domeniul agricol, un fel de test pe care sa-l treaca toti consultantii, o certificare a acestora. Nu s-a facut. Poate se va face in viitorul apropiat. Ambele parti ar avea de castigat. Mare atentie la modul in care se aleg consultantii. Ei sunt foarte importanti, fara indoiala avem nevoie de ei, de aceea si cheltuielile pentru consultanta sunt eligibile. Mi-as dori insa sa ridicam putin mai mult gradul de informare si calitate in zona de consultanta. Am avut acele experiente cu conditiile artificile. Multi fermieri au fost sfatuiti de consultanti sa faca acele conditii artificiale si dupa aceea, din pacate, AFIR-ul, Comisia Europeana, au solicitat rambursarea fondurilor”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul unei intalniri cu fermierii.

Mircea Leonte, vicepresedinte al Asociatiei Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene, declara, pentru StiriAgricole.ro, ca un consultant nu ar trebui sa incheie un contract de consultanta, daca identifica in mod evident ca solicitantul nu respecta una sau mai multe din conditiile obligatorii de eligibilitate.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor