Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consultare publică europeană: IMM-urile și informațiile acestora privind creditele

f43a89179240055d8010ec6a250a99b2Comisia Europeană dorește să faciliteze accesul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) la finanțare. Una dintre probleme este lipsa informațiilor, în special a celor în materie de credite, necesare pentru evaluarea bonității financiare a IMM-urilor.

Îmbunătățirea accesului la finantare a IMMurilor fiind una din prioritățile Comisiei Europene, au fost consultate deja diverse părți interesate (asociații de întreprinderi și de investitori, întreprinderi specializate în furnizarea de informații comerciale, agenții de informații privind creditele).

Acum, Comisia Europeană doreste să cunoască punctul de vedere al IMM-urilor.

În acest sens a fost elaborat chestionarul IMM-urile și informațiile acestora privind creditele care are drept obiectiv identificarea surselor de finanțare a activității IMMurilor, relația acestora cu băncile și alte instituții financiare cât și ușurința/dificultatea de accesare a creditelor disponibile.

Răspunsurile dumneavoastră vor fi utilizate pentru a facilita accesul IMM-urilor la finanțare.

Astfel, vă rugăm să completati chestionarul disponibil on-line, pe site-ul www.ccibc.ro, la secțiunea Consultarea Firmelor si să il trimiteţi la Centrul Enterprise Europe Network Bacău din cadrul Camerei de Comerț și Industrie până în data de 24 iulie 2015, la e-mail: een@ccibc.ro sau ccibc@ccibc.ro,

Centrul Enterprise Europe Network Bacau, în calitate de punct de contact al Comisiei Europene în regiunea Nord Est, va transmite aceste informații către Comisia Europeană, în vederea modificării legislației privind accesul la creditare pentru IMMuri.

        Impreuna in lumea afacerilor